Archeologai apie A. Ramanausko-Vanago palaikų paieškas: mus klaidino KGB darbuotojai | Diena.lt

ARCHEOLOGAI APIE A. RAMANAUSKO-VANAGO PALAIKŲ PAIEŠKAS: MUS KLAIDINO KGB DARBUOTOJAI

  • 6

Buvę KGB darbuotojai pernai mėgino suklaidinti tyrėjus, ieškojusius partizanų vado Adolfo Ramanausko – Vanago kapo, sako archeologas Gintautas Vėlius.

Tai jis atskleidė ketvirtadienį paskelbtame interviu naujienų portalui delfi.lt.

„Per antrus asmenis gavome informacijos, kad ieškome visiškai ne ten. Pernai rudenį mus bandė nuvesti klaidingu keliu. Kreipėsi į Genocido centro vadovybę per tam tikrą asmenį, bet KGB dirbę funkcionieriai, ir buvo pasakyta, kad mes žinome tiksliai kur. Nurodė vietą visiškai ne ten, kur mes planavome tolimesnius tyrimus“, – sakė Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Archeologijos katedros docentas  G. Vėlius.

Pasak jo, tyrėjai greitai, per vieną dieną, išsiaiškino, kad ta informacija yra blefas.

„Supratome, kad jeigu vyksta tokie bandymai nuvesti klaidinga linkme, tai reiškia, kad mes dirbame teisinga kryptimi“, – sakė G. Vėlius. Archeologas neatsakė, ar paklaidinti bandę asmenys buvo Lietuvos piliečiai.

Po ilgų tyrimų A. Ramanausko – Vanago palaikai Vilniuje, Našlaičių kapinėse Antakalnyje, rasti šį mėnesį. Jų perlaidojimui sudaryta vyriausybinė komisija. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ddd

kada baigsit vieni kitus ėsti, lietuviai?

DEKOJAM

paaiskinkit koks buvo tikslas klaidinti tai juk vistiek kapa butu rade

h20

tai tiems "informatoriams" uz melaginga informacija reiktu baudziamaja atsakomybe... galu gale nors siokia tokia tvarka butu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS