Atsisakyta planų steigti teismo rūmus Elektrėnuose | Diena.lt

ATSISAKYTA PLANŲ STEIGTI TEISMO RŪMUS ELEKTRĖNUOSE

  • 0

Vyriausybė atsisakė planų steigti teismo rūmus Elektrėnuose – teisėjai ir toliau dirbs policijos patalpose.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė įstatymo pataisoms, kuriomis nuo 2019-ųjų nuspręsta nebesteigti Vilniaus regiono apylinkės teismo Elektrėnų rūmų, įvertinus, kad efektyviau civilinių bylų nagrinėjimui yra rengti išvažiuojamuosius Vilniaus apylinkės teismo posėdžius bei posėdžiauti Elektrėnų policijos komisariato patalpose.

Pataisoms dar turės pritarti Seimas.

Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė BNS anksčiau teigė, kad teismų stambinimo reformos metu kilus idėjai steigti papildomus rūmus nenorėta „skubotų sprendimų, kurie kainuoja valstybei“, o eksperimentas su išvažiuojamaisiais posėdžiais pasiteisino.

„Paaiškėjo, kad nėra didelio suinteresuotumo dalyvauti posėdžiuose, tikrai steigti atskiro vieneto nėra poreikio, siūlome pasvarstyti, ar valstybei reikalingi nauji teismo rūmai“, – BNS sakė R. Molienė.

Pasak jos, į bylų nagrinėjimą Elektrėnuose atvykdavo vos 10-15 proc. kviestų asmenų. Bylas nagrinėti į Elektrėnus vyksta Trakų rūmų teisėjai.

Pagal galiojančius įstatymus, kai kurių kategorijų bylas teismas gali nagrinėti suinteresuotiems asmenims nedalyvaujant, jei jiems iš anksto pranešta ir žinoma apie jų bylos nagrinėjimo vietą ir laiką.

Vien per maždaug du pirmus šių metų mėnesius komisariato patalpose paskirta nagrinėti 14 administracinių nusižengimų, 11 civilinių ir dvi baudžiamosios bylos, jų dalyviai gyvena Elektrėnų savivaldybėje. Tąkart šeši administracinėn atsakomybėn patraukti asmenys į bylos nagrinėjimą neatvyko, o penkiose civilinėse ir vienoje baudžiamojoje bylose neatvyko kiti bylos asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS