Aviatoriai jaučiasi likę už borto | Diena.lt

AVIATORIAI JAUČIASI LIKĘ UŽ BORTO

Aviatoriai baiminasi dėl civilinių aerodromų likimo, jiems likus už borto tvirtinant nacionaliniam saugumui svarbių objektų sąrašą, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Vyriausybė trečiadienį patvirtino nacionaliniam saugumui svarbių aerodromų sąrašą – jame yra tik vienas aerodromas Trakų rajone, nors iš pradžių buvo įrašyta bent 17 valstybei ar savivaldybėms priklausančių civilinių aerodromų.

Aviatoriai baiminasi, kad po tokio sprendimo aerodromų teritorijose gali pradėti kilti gyvenamųjų namų kvartalai ar pramonės įmonės.

Lietuvos aeroklubo prezidentas Gintaras Kalinauskas „Lietuvos žinioms“ teigė, kad Vyriausybė tokiu sprendimu gali sunaikinti visą šalies aviacijos sportą.

„Jei aerodromų teritorijos nėra svarbios nacionaliniam saugumui, jos greičiausiai neteks strategiškai svarbaus objekto statuso ir bus atiduotos savivaldybėms. Tuomet šios galės daryti su jomis daryti ką nori. Vienos gal ir toliau puoselės aviacijos sportą, kitos teritorijas, ypač jei tos yra šalia miestų ar juose, galbūt panaudos kitiems tikslams, nes iki aerodromų nutiesta visa reikiama infrastruktūra. Nenuostabu, kad šie objektai domina verslą“, – kalbėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS