Baltijos šalys konkuruoja tarpusavyje įsigydamos ginkluotę | Diena.lt

BALTIJOS ŠALYS KONKURUOJA TARPUSAVYJE ĮSIGYDAMOS GINKLUOTĘ

Artėjant Baltijos šalių lyderių susitikimui su Jungtinių Valstijų prezidentu, ekspertai ragina kalbėti vienu balsu, jei jie nori, kad Donaldas Trumpas juos išgirstų.

Tačiau, nepaisant bendros grėsmės ir bendrų sąjungininkų, Lietuvos, Latvijos ir Estijos įsivaizdavimas, kokių priemonių gynybai reikia įsigyti, skiriasi.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad Baltijos šalys, įsigydamos ginkluotę, tarpusavyje ir konkuruoja.

Pasak ekspertų, didžiausia problema, kad Baltijos šalys sutaria tik kaip išsidalyti iš kitur gautus pinigus, tačiau įklimpsta į diskusijas, kai reikia susitarti dėl bendrų pirkinių už savus.

Plačiau apie tai – Edvardo Špoko reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Auksiniai šaukštai tik lietuviams. Jokios konkurencijos.

Anonimas

Nu kokia konkurencija gali but su tankais.Jeigu didziosios salys demonstruoja raketas.Pavarys is virsaus ir tankams bus chana.

Zenonas Priekuliškis

Eilinis kareivis ir tas su šalmu, o dabar prezidentė ir be šalmo, ir dar miške? Greitai, jeigu liks Lietuvoje, reikės nešioti ne tik šalmą, bet ir neperšaunamą liemenę? Nusiimti begalės tik einant miegoti į savo kamerą? Kodėl? skmb. 8 662 33770.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS