Bataliono vadas apie kasmet vis silpnesnius šauktinius: turint motyvacijos – viskas pataisoma | Diena.lt

BATALIONO VADAS APIE KASMET VIS SILPNESNIUS ŠAUKTINIUS: TURINT MOTYVACIJOS – VISKAS PATAISOMA

  • 17

Šliaužti apkasais, pilnais ledinio vandens, išvengti minos sprogimo, vykdant užduotis minų lauke – tai tik dalis to, ką Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono šauktiniai turėjo atlikti, kad užsitarnautų juodąją beretę. Plačiau – LNK reportaže.

Jaunuoliai atėjo taip gerai nusiteikę, kad, atrodo, šalčio net nejautė.

„Kariai atvyko į fronto liniją, užėmė priešišką tranšėją. Dabar tereikia išvalyti šią tranšėją, kad būtų švari“, – sakė pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vadas Elvinas Serva.

Šauktiniai sako, kad čia reikia psichologinės ir fizinės ištvermės, o svarbiausia – komandinis darbas.

Jaunuoliai turėjo įveikti 25 m atkarpą, šliauždami ledinio vandens apkasuose.

„Turėjome tris mėnesius, per kuriuos ruošėme karius fiziškai. Manau, kad esame pasiruošę ženkliai rimtesniems iššūkiams“, – sakė pirmos kuopos vadas Modestas Petravičius.

Penktą ryto prasidėjusioje šauktinių dienoje buvo dar šešiolika užduočių, viena iš jų – kabant virš minų lauko neutralizuoti erdvę.

„Svarbiausia – darbas su savimi. Reikia suprasti, kad nesi vienas ir dirbti su komanda“, – teigė grandinis Evaldas Gudonis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Šauktiniai atsidūrė situacijoje, kai ant kalno esanti karinė mašina pradėjo riedėti žemyn. Siekiant išvengti nelaimės, būtina ją sustabdyti.

Kitoje situacijoje reikėjo pralįsti po mašina, kad nepatektų priešui į rankas.

„Reikia šliaužti. Užduotys buvo sujungtos, kad būtų fiziškai sudėtingiau ir kad būtų streso“, – kalbėjo vyr. technikas Virginijus Žilaitis.

Pasak jaunuolių, ypač svarbu, kad visi dirbtų kaip vienas.

„Parodysime, kad Lietuvos kariai – vieningi. Kai prisimeni visus sunkumus, kuriuos praeini kartu su visais, supranti, kad niekas nebėra baisu“, – sakė šauktinis Erikas Banys.

Jaunuoliai, kurie ateina, labai motyvuoti.

„Sudėtingiausia kovoti su savimi, nepasiduoti, eiti į priekį, kontroliuoti savo mintis“, – teigė šauktinis Matas Šauklys.

Be fizinių užduočių teko pasitelkti ir logiką. Ne visiems pavyko įveikti užduotį.

Bataliono vadas sako, kad nors šauktiniai kasmet ateina vis silpnesni, tačiau turint motyvacijos – viskas pataisoma.

„Yra visaip. Tikrai nesakysiu, kad viskas yra labai gerai. Tačiau nepastebėjau, kad būtų didžiulių bėdų. Jaunuoliai, kurie ateina, labai motyvuoti“, – sakė E. Serva.

Šios laidos kariai išskirtiniai tuo, kad absoliučiai visi pasirinko savanoriškai atlikti karinę tarnybą batalione iš karto po mokyklos, nelaukdami, kol bus pakviesti.

Pabaigus bazinį karo inžinerijos kursą užsitarnaus teisę lauko kepuraitę pakeisti į skiriamąjį inžinierių ženklą – juodą beretę su bataliono kokarda. 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anksciau

vadai buvo didvyriai ir net numirti del salies pagatavi. Dabar gi - rupinasi,kaip savo antpecius net klipatomis pridengti nuo prieso!

rinkejas

jo profesija ir darbas karas o gal kas pasirinko kita ir jo visai nedomina kario profesija

Anonimas

tai jei invalydai gal reiktu juos sterilizuot nes invalidas gimdis vėl invalidus jei gamta pati apsivalyt negali reikia jai padėt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS