Brandos egzaminų rezultatai: šiemet šimtukininkų – daugiau | Diena.lt

BRANDOS EGZAMINŲ REZULTATAI: ŠIEMET ŠIMTUKININKŲ – DAUGIAU

Maksimalius įvertinimus per mažiausiai vieną šiųmetinį valstybinį brandos egzaminą gavo 1932 moksleiviai – jie iš viso gavo 2424 šimtukus.

Kaip BNS sakė Nacionalinio egzaminų centro (NEC) direktorė Saulė Vingelienė, palyginti su pernai, bendras šimtukininkų skaičius išaugo: tuomet 1733 moksleiviai gavo 2321 įvertinimą 100 balų.

Šiemet už visus penkis laikytus brandos egzaminus maksimalų įvertinimą gavo viena mergina – Vilniaus Gabijos gimnazijos moksleivė. Keturis šimtukus gavo 17, tris – 73, du – 291, vieną – 1550 moksleivių. Atitinkamai pernai maksimalų įvertinimą penkiuose egzaminuose gavo du, keturiuose – 24, trijuose – 102, dviejuose – 306, viename – 1305.

S. Vingelienė pažymi, kad šiemet gavusiųjų keturis šimtukus yra ne tik didmiesčiuose, bet visoje Lietuvoje: Biržų, Jonavos, Kauno, Kėdainių, Klaipėdos, Marijampolės, Šiaulių, Vilniaus mokyklose.

„Bendras šimtukų skaičius tarsi ir yra didesnis, bet pažiūrėjus, kiek jie gavo atskirai, po vieną šimtuką gavusiųjų padaugėjo, bet visų kitų tarsi sumažėjo. Galbūt moksleiviai tiesiog tikslingai tam dalykui ruošėsi“, – BNS sakė Nacionalinio egzaminų centro vadovė.

Daugiausiai – 1091 – šimtukų kandidatai gavo už anglų kalbos egzaminą arba 5,91 proc. visų, laikiusiųjų šį egzaminą.

NEC tikisi jau šį trečiadienį gauti moksleivių apeliacijų įvertinimus bei paskelbti galutinius egzaminų rezultatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS