Brisiaus galo scenarijų primenanti drama: dėl šuns sukilo žmonės, atvažiavo policija | Diena.lt

BRISIAUS GALO SCENARIJŲ PRIMENANTI DRAMA: DĖL ŠUNS SUKILO ŽMONĖS, ATVAŽIAVO POLICIJA

  • 19

Išskirtinis pasakojimas iš Panevėžio, kaip šeimininkas norėjo savo Brisiui galą padaryti, bet gyvūnų mylėtojai su policija jam to neleido ir gyvūnui laimėjo gyvenimą.

Beveik klasikinė Brisiaus galo istorija turėjo nutikti vienoje Panevėžio veterinarijos klinikoje. Šeimininkas, su lavonui paruoštu maišu, neva civilizuotai numarinti atvežė savo šunį. Pasak veterinarų, jis tik žiūrėjo didelėmis akimis, nesipriešino. 

Šuns šeimininkas aiškino, kad augintinis senas, jam 10 metų, dažnai negaluoja, o pinigų gydymui pensininkai neturi. 

„Turime dūšią, turime širdį, prie medžio nepririšome. Dažnai serga, vaikai atvežė ant senukų galvos, dėl to nusprendėme užmigdyti“, – teigė šunį atvežęs vyras. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Bet veterinarai nustatė, kad mirti pasmerktas šuo gali drąsiai gyventi, pagal metus jis yra sveikas. 

„Migdome tik kraštutiniu atveju, kai matome, kad padarius visus laboratorinius tyrimus, įvertinus gyvūno būklę nebegalime gyvūno išgelbėti. Teisiniai aktai nenumato, kad neturime migdyti, bet yra humaniškumas ir požiūris į gyvastį“, – aiškino Rožyno veterinarijos klinikos vadovas Juozas Sederevičius.

Šunelio šeimininkas buvo nepalenkiamas, nesutiko nelaimėlio atiduoti net į prieglaudą – migdyti ir taškas. 

„Nesutiko atiduoti ar dovanoti nei savininkui, nei veterinarams, nei moterims, nei man, net kalbėti nenorėjo, net girdėti nenorėjo“, – kalbėjo Gyvūnų prieglaudos „Mažas draugas“ vadovė Anželika Jaškuvienė. 

Turime dūšią, turime širdį, prie medžio nepririšome. Dažnai serga, vaikai atvežė ant senukų galvos, dėl to nusprendėme užmigdyti.

Ir įvyko tai, ko niekas nesitikėjo – sukilo visi tuo metu buvę klientai. Galiausiai, dėl noro užmigdyti šunį, į kliniką iškviesta policija.  

Policija apklausė šunį migdyti atvežusį panevėžietį, ar šuo tikrai jo, augintinis neženklintas. 

Veterinaro paslaugų atvažiavęs, bet policijos sulaukęs žmogus pripažįsta – jei būtų žinojęs, tai būtų niekur išvis nevažiavęs. 

Namo šunelio vyras nebesivežė, niekas jo būtų ir nebeatidavęs. Buvo sutarta, jog pasiims prieglauda, kai šuo atsigaus po atliktų tyrimų. 

Pasak klinikos, tai pirmas kartas, kai dėl augintinio gyvybės reikėjo kviesti policiją, nes įprastai gyvūnų atsikratantys juos atiduoda geranoriškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

tai sunu myletojai

gal zinot kur yra sunu prieglauda kur priima sergancius sunis nemokamai, jeigu uz kates priemima i prieglauda ima 200 euru, ne visi gali moketi tokius pinigus

Anonimas

o tai čia tas šuo kuris iš neturėjimo ka veikt savo kiaušus laižė

mačiau reportažą

ir šunomanija čia ne prie ko - piktybinis senis nežinia kokio durnumo pagautas sugalvojo kad jam nusibodo jo mopsas ir atvežė užmigdyt. Šuo visai sveikas. Visi veterinarai sako nežudyk. Palik mums. Atiduok. Tas - ne. Migdykit ir baigta. Dar skandala sukėlė..Mat šuo pagal jį jau senas ir jis jo jau nenori/matyt kaip kad sakė viena bobelė ,kita nori pirkt../ Todėl ten buve žmonės ir neapsikentė..Ir teisingai padarė. Aš su tuo seniu būčiau dar tumpiau padares - šuni atimes, įspyres gerai į šikną ir per duris išgrūdes. Nė 5 minučiu nebūt užtruke
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS