Briuselis atsargiai vertina Lietuvos iniciatyvą atsisakyti laiko sukiojimo | Diena.lt

BRIUSELIS ATSARGIAI VERTINA LIETUVOS INICIATYVĄ ATSISAKYTI LAIKO SUKIOJIMO

Europos Komisija nagrinėja laiko sukiojimo klausimą, bet pabrėžia, kad vasaros ir žiemos laiką reikia derinti Europos Sąjungos lygiu, o dabartinės taisyklės leidžia sutaupyti energijos.

Taip Briuselio pareigūnai komentuoja Lietuvos parlamento ir Vyriausybės iniciatyvą peržiūrėti direktyvą, numatančią, kad visos šalys narės kasmet turi įvesti vasaros laiką.

„Europos Komisija šiuo metu nagrinėja laiko sukiojimo klausimą, atsižvelgdama į visus turimus duomenis. Europos Komisijos atstovai pabrėžia, kad vasaros ir žiemos laiko suderinimo ES lygmeniu tikslas – išvengti problemų, ypač transporto, logistikos ir energetikos srityse, kurios kiltų laiką sukiojant nekoordinuotai“,– BNS informavo Komisija.

Anot Briuselio pareigūnų, prieš dešimt metų parengtoje Vasaros laiko direktyvos poveikio ataskaitoje padaryta išvada, kad direktyva tebėra tinkama, o ją taikant sutaupoma energijos. Per 2014 metais Komisijos užsakymu atliktą tyrimą padaryta panaši išvada: jei Europos Sąjungoje vasaros laikas nebūtų taikomas koordinuotai, tai sukeltų nepatogumų ir gyventojams, ir įmonėms.

Lietuvos Seimas ir Vyriausybė nusprendė pradėti konsultacijas su Europos Komisija ir valstybėmis narėmis, kad būtų peržiūrėtos nuostatos dėl laiko keitimo žiemą ir vasarą.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į visuomenės nuomonę. Šiemet paskelbta apklausa parodė, kad 79 proc. Lietuvos gyventojų pasisako prieš laiko sukiojimą.

Vasaros laikas kasmet įvedamas daugumoje Europos ir Šiaurės Amerikos šalių. Šios tvarkos šalininkai sako, kad ilgesni šviesūs vasaros vakarai leidžia sutaupyti energijos, skatina žmones būti lauke, mažina eismo nelaimių, nusikalstamumo riziką. Kritikai teigia, kad kasmetinis ritualas erzina žmones, galimi trumpalaikiai sveikatos sutrikimai, jie pasigenda akivaizdžių ekonominės naudos įrodymų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Nei viena salis nesuka galvos apie laikrodzio sukima tik Lietuva.Tai ji blogai miega sekso per mazai.Is viso ko tam seime tiek daug durniu.Anksciau mus valde rusas visas seimas buvo komunistai.Dabar apsisuko plokstele.Diriguoja vakarai mes be vakaru prapuole.O seimas galvos jug neturi.Lietuviu balsas paskutinis.Jei neklausysi vakaru jie mums sankcijas pritaikys.

Ričardas G.

Taigi čia tas pats Jonas Nepraustaburnis. Jis čia ir pilietis, ir Cha, ir jam „briuselio žydeliai", ir runkeliai, ir šunauja...Tai jis kiršina žmones. Reiktų atvykti į Kauną, nesunkiai susirasti Joną G. ir draugiškai pasikalbėti apie žmonių kiršinimą ir apie antisemitizmą

Leonas

Jonai Antikvare, kada įsigysi padorų naujesnį kompiuterį ? Argi tau 30 rublių premijos neužtenka ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS