Buvęs LRT vadovas R. Paleckis apie brolio suėmimą: man buvo šokas | Diena.lt

BUVĘS LRT VADOVAS R. PALECKIS APIE BROLIO SUĖMIMĄ: MAN BUVO ŠOKAS

Teisėsaugai trečiadienį paskelbus, kad dėl galimo šnipinėjimo Rusijai suimtas buvęs Socialistinio liaudies fronto lyderis Algirdas Paleckis, jo brolis, buvęs LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas ir žurnalistas Rimvydas Paleckis teigia nenumanęs apie tokią brolio veiklą.

„Daug ką galėjau pagalvoti, žinant, ką jis anksčiau veikė, bet tikrai tokių minčių nebuvo, kas dabar paaiškėjo (...) Ir aš tik galiu pasakyti, kad jeigu jis būtų paklausęs manęs savo laiku, jeigu tėvų būtų klausęs, tai aš manau, kad viso to nebūtų. Bet čia jau, žinoma, kas būtų, jeigu būtų“, – BNS teigė R. Paleckis.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas trečiadienį patvirtino, kad A. Paleckis laikomas suimtas nuo šių metų spalio.

Anot R. Paleckio, apie brolio suėmimą jis žinojo, tačiau to niekam nepranešė nenorėdamas pakenkti tyrimui ir pasitikėdamas teisėsauga.

Galiu pasakyti, kad jeigu jis būtų paklausęs manęs savo laiku, jeigu tėvų būtų klausęs, tai aš manau, kad viso to nebūtų.

„Suvokiant, kad šiaip sau tokie dalykai nevyksta, supratau, kad Lietuvos teisėsauga atlieka svarbų darbą, tai su niekuo nesidalinau ta informacija, nes supratau, kad bet koks dalijimasis gali pakenkti tyrimui“, – tvirtino R. Paleckis.

Jis teigė, kad su broliu bendraudavo retai, o takoskyra su juos išryškėjo po šio pareiškimų apie Sausio 13-ąją. Tąkart, prieš beveik aštuonerius metus, R. Paleckis nuo brolio teiginių atsiribojo vadindamas juos „nesąmonėmis“ ir „kliedesiais“.

Pasak R. Paleckio, pastarąjį kartą jiedu su broliu bendravo vasarą.

„Po to laiko, išskyrus buitinius klausimus, mes neturėjome jokių kontaktų, ir dėl to man buvo kažkuria prasme šokas“, – teigė R. Paleckis.

Teisėsauga trečiadienį paskelbė atliekanti naują tyrimą dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, įtarimai pateikti neįvardijamam „visam tinklui asmenų“, tarp jų – ir A. Paleckis.

Įtariamas šnipinėjimas vyko seniau nei prieš metus, taikytasi ir į jautrias visuomenei vietas, tokias kaip Sausio 13-osios byla.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Pamenu

Kažkada dviračio žinios laidė sąmojus apie abudu broliukus, kažką sumaniusius. Tik kas tas 'kažkas' - nepasakė. Tarnystė Mockui, siekusiam užvaldyti (ar jau užvaldžiusiam) valstybę? Tik ko taip ilgai popinasi su tuo monstru Mockum, jį vis apeina, tik parankinius čiumpa? Vadinasi, dėl kažko kito jį pričiupo. Tiksliau - dėl bylos, kur teisiamas. Jeigu ėmė ieškoti faktų Maskvoje ir dar būtų suradęs dokumentų ir liudininkų, neliustruotam kgbistui Dėdulei kapiec.

To vytautas

Kas tau su galva negerai, putino troliau?

VYTAUTAS

VIENI BRUKO IDEOLOGIJA KAŽKADA/SPALIUKAI LENINO ANŪKAI/,DABAR KOKIE MESŠAUNŪS BŪVĘ MIŠKINIAI.KIEK LIETUVIŲ PAŠAUDĖM,KURIE VERČIAMI Į KOLŪKIUS ĮSTOJO,AR MOKYKLOS VAKARĖLIUOSE PAŠOKO,AR KITĄ NUOMONĘ TURĖJO.DABAR TIK LENDZBIRBĮ GARBINKIME,NES GALIM RUSŲ ŠNIPAIS PRIPAŽINTI BŪTI.KADA GYVENT PRADĖSIM TAIKIAI,KARO KIRVĮ UŽKASIM.DABAR TA PROPAGASNDA REIKALINGA LIAUDIES TURTUS IŠVOGUSIEMS.MANO NUOMONĖ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS