Dainų šventės svečiai – Estijos ir Vokietijos kultūros ministrai | Diena.lt

DAINŲ ŠVENTĖS SVEČIAI – ESTIJOS IR VOKIETIJOS KULTŪROS MINISTRAI

  • 3

Ketvirtadienį ir penktadienį Vilniuje lankysis Estijos ir Vokietijos kultūros ministrai, atvykstantys į Dainų šventės renginius.

Kaip informavo Lietuvos Kultūros ministerija, Estijos kultūros ministras Indrekas Saaras lankysis Dainų šventės renginiuose ir pirmą kartą trijose Baltijos šalyse vykstančioje Baltijos trienalėje „Išsižadėk šmėklų“.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sako, kad bendradarbiavimas, siejantis abiejų šalių kultūras, padeda tobulėti ir suteikia privalumų prisistatant pasauliui.

„Esame skirtingi, tačiau mus sieja stiprūs bendradarbiavimo saitai, padėję įgyvendinti mūsų valstybių nepriklausomybių šimtmečiams skirtas kultūros programas užsienio šalyse“, – sako kultūros ministrė.

Lietuvos ir Estijos kultūros ministrai aptars Baltijos valstybių 100-mečio programos įgyvendinimą, tolesnius veiksmus, skatinančius glaudesnį Baltijos šalių kultūros organizacijų bendradarbiavimą.

Tuo metu liepos 6-ąją į Vilnių atvykstanti Vokietijos kultūros ir medijų ministrė Monika Grütters (Monika Griuters) dalyvaus Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų užbaigto ansamblio atidaryme, taip pat atidarys tarptautinę parodą, skirtą Saksonijos ir Lietuvos didikų dvaro kultūrai ir menui.

Iš Dresdeno valstybinių meno rinkinių sudaryta ekspozicija primena, kokie glaudūs istoriniai, politiniai, dinastiniai ir kultūriniai ryšiai šimtmečių bėgyje siejo Lietuvą ir Saksoniją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

rega

Klausimas kodėl niekur nedalivauja kultūros ataše Karbauskėlis

jo

įdomu prie kurio svečio palinks jos galvelė. pasiutus ta ministrė, tik ne kultūrai...

nuomonė

Įdomu,ką tokio reikšmingo nuveikė Lietuvos kultūros ministrė? Žinau tik vieną darbą-Operos ir baleto teatro vadovybės atnaujinimą.Atnaujinami kultūros centrai regionuose? Neteko skaityti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS