Daugėja lietuvių, kuriems svarbus valstybės atkūrimo minėjimas | Diena.lt

DAUGĖJA LIETUVIŲ, KURIEMS SVARBUS VALSTYBĖS ATKŪRIMO MINĖJIMAS

Daugiau nei du trečdaliai Lietuvos piliečių sako, kad jiems svarbus valstybės atkūrimo minėjimas Vasario 16-ąją.

Anot Vyriausybės kanceliarijos Lietuvos įvaizdžio skyriaus komunikacijos specialisto Mariaus Gursko, rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Kantar TNS“ pernai ir šiemet surinkti duomenys parodė, kad valstybės šimtmečio atkūrimo minėjimo veiklos ir iniciatyvos šalyje sustiprino nuotaikas, kad svarbu minėti Vasario 16-ąją.

„Palyginti su pernai, šiemet 18 procentinių punktų padaugėjo atsakymų, kad man asmeniškai yra svarbi Vasario 16-oji, arba mano artimas draugas, giminaitis sako, kad jam svarbi ta diena. Taip manančiųjų skaičius pasiekė 68 procentus“, – BNS sakė M. Gurskas.

Pasak jo, dauguma, t. y. 98 proc. respondentų atsakė žinantys ir atpažįstantys šimtmečio logotipą, trys ketvirtadaliai žmonių tvirtino, kad šimtmečio minėjimas pavyko.

Programos įgyvendinimo rezultatus penktadienį apžvelgė premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programos įgyvendinimo koordinavimo komisija.

M. Gurskas atkreipė dėmesį, kad pašios šalies bei jos valstybingumo atkūrimo šimtmečio minėjimo žinomumą didino ir šalies vadovų vizitai, derinti prie įvairių kultūros renginių, pavyzdžiui, bendras Baltijos šalių ir Prancūzijos prezidentų globojamos Baltijos šalių simbolizmo parodos pristatymas Paryžiaus Orsė muziejuje.

Anot jo, konstatuotas siekis ir ateityje išnaudoti šį Lietuvos, Latvijos ir Estijos bendradarbiavimo pranašumą kartu prisistatant užsienyje.

Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginiai vyks visus 2018-uosius.

1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.

Vyriausybė per beveik dvejus metus 106 projektams Lietuvoje ir užsienyje iš viso skyrė 750 tūkst. eurų, keturi penktadaliai renginių vyko regionuose.

Anot M. Gursko, šiemet dar vyks seniūnijų pilietiškumo konkursai – jau gauta 60 paraiškų su įvairiomis iniciatyvomis. Tarp kitų vyksiančių nemokamų renginių – roko opera „Eglė“, kuria liepos 1-ąją bus atidaryta Dainų šventė, rugsėjį kūrinys skambės ir Palangoje. Dar vienas renginys, apimsiantis tris Baltijos valstybes, vyks rugpjūčio 25-ąją – Lietuvos pajūris nušvis šimtmečio laužais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS