Daugiau nei 30 Lietuvos miestų „Caritas“ rinks paramą Ukrainai | Diena.lt

DAUGIAU NEI 30 LIETUVOS MIESTŲ „CARITAS“ RINKS PARAMĄ UKRAINAI

  • 7

Organizacija „Lietuvos Caritas“ antradienį pradeda trijų dienų paramos Ukrainai rinkimo lėšomis, ilgo galiojimo maisto produktais ir reikalingiausiomis higienos bei buities priemonėmis akciją.

Ji vyks daugiau nei 30-yje Lietuvos miestelių ir miestų iki ketvirtadienio, tarp jų – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Marijampolė, Šilalė, Molėtai, Zarasai.

Pasak „Lietuvos Carito“ generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės, ypatingai reikalingos sauskelnės suaugusiems ir vaikams, taip pat savanoriai rinks ir saldumynus.

Organizacija teigia, kad dabar su aukotojų pagalba Ukrainoje svarbu įrenginėti ir išlaikyti saugias erdves vaikams su labai sunkiomis patirtimis.

D. Bukeikaitės teigimu, net ir visai nedidelių miestelių bendruomenės susiorganizavo rinkti paramą. Vienas iš pavyzdžių – Seda Mažeikių rajone, kur „Caritas“ atsikūrė tik pernai.

Konkrečias vietas ir laikus, kada lauks paramą renkantys „Carito“ savanoriai, ir prašomų paaukoti daiktų bei produktų sąrašus galima rasti organizacijos svetainėje.

„Caritas“ nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios anksčiau surengė šešias panašias paramos rinkimo akcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Mažai

tapino,ohmano.Dar ir caritas užuodė pinigų kibirą.

tam -,,,Rurenis,,, labosranca durna , glusa ir

baznycioj ukrai musa.... o jis jiems uz ta ,,nesudetinga,, snukiadauzy dar ir po 100 euru duoda...

na ir pasol nach.....j tas ,,caritas,,,

su visom rinkliavom Ukru banderoms ir ju parankiniams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS