Dėl aplinkosaugininkų klaidos R. Malinauskas švenčia pergalę teisme | Diena.lt

DĖL APLINKOSAUGININKŲ KLAIDOS R. MALINAUSKAS ŠVENČIA PERGALĘ TEISME

  • 14

Alytaus aplinkosaugininkų reikalavimą atitaisyti padarytą žalą gamtai teismui apskundęs Ričardas Malinauskas švenčia pergalę – Kauno apygardos administracinis teismas (KAAT) visiškai tenkino Druskininkų mero skundą.

Kaip rašo portalas 15min.lt, visa tai – dėl pačių aplinkosaugininkų aplaidumo pildant dokumentus. Tačiau jie ir toliau sieks, kad meras būtų nubaustas už pakeistą upelio vagą.

Druskininkų meras dalį upelio užvertė akmenimis ir, kaip pripažino aplinkosaugininkai, padarė aplinkosauginį pažeidimą bei pakeitė upelio vagą. R.Malinauskui birželio mėnesį buvo surašytas privalomasis nurodymas, pagal kurį Druskininkų meras turėjo atstatyti buvusią Ratnyčios upės kranto liniją bei natūralią upės vagą. Druskininkų meras neskubėjo rinkti akmenis iš upės – aplinkosaugininkų sprendimą ir nurodymą jis apskundė teismui.

Paskutinę spalio dieną KAAT nusprendė, kad R.Malinausko skundas prieš jį nubaudusius Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento specialistus yra pagrįstas, ir visiškai jį tenkino.

Alytaus RAAD Administracinių bylų nagrinėjimo skyriaus vedėjas Raimondas Merčaitis 15min teigė, jog teismas skundą tenkino dėl to, kad aplinkosaugininkų parengtame privalomajame nurodyme, kuris buvo pateiktas vykdyti R.Malinauskui, nebuvo išvardyti pažeisti teisės aktai.

R.Merčaitis tikino, jog dabar sunku pasakyti, kodėl aplinkosaugininkai jų nenurodė. Alytaus RAAD atstovas dar nežino, ar šis sprendimas bus skundžiamas. Jei nuspręs neskųsti, aplinkosaugininkai pasirengę surašyti dar vieną privalomąjį nurodymą dėl tų pačių aplinkybių, kuriame bus nurodyti pažeisti teisės aktai.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Lina

Man tai kažkaip nepikta ant to Malinausko: neįtikėtinai sutvarkė ir išgražino Druskininkus, pagaliau ir tas dvaras labai jau gražus, tiesiog puošmena. Aš tai palikčiau juos- dvarą ir Malinauską - ramybėj... Tik savivaldybės valdininkus reikia prispausti, kad nebandytų ir toliau daryti klaidų savo sprendimuose...

Šlykštu

Va, va, jau prasideda... Tfu ant jų visų

Jonė

Kas gali paneigti,kad aplinkosaugininkai aplaidžiai pildė dokumentus dėl tam tikrų priežasčių,kad vilkinti šį reikalą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS