Dėl galimos diskriminacijos M. Ošmianskienė kreipsis į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą | Diena.lt

DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS M. OŠMIANSKIENĖ KREIPSIS Į LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIAUS TARNYBĄ

Dėl galimos epilepsija sergančių vaikų diskriminacijos Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkė Monika Ošmianskienė ketina kreiptis į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, Vilniaus miesto savivaldybę, Sveikatos apsaugos ministeriją ir kitas atsakingas institucijas.

Eltai ji sakė, kad tokį kreipimąsi paskatino tėvų, kurių vaikai lanko Sostinės vaikų ir jaunimo centro „Hobiverse“ baseino užsiėmimus, susirūpinimas dėl gautos įspėjančios žinutės, kad keičiasi bendrosios vidaus tvarkos taisyklės ir nuo šiol epilepsija sergantiems asmenims draudžiama naudotis baseino paslaugomis, išskyrus individualius plaukimo užsiėmimus.

„Kiek dar kartų išgirsime, kad žmonės dėl savo ligos ar negalios yra atskiriami nuo vienokių ar kitokių paslaugų, neįleidžiami į vieną ar kitą įstaigą. Vakar neįleido į autobusą, šiandien – į baseiną. Manau, kad tai yra akivaizdi ir tiesioginė diskriminacija. Turima diagnozė negali lemti vaiko galimybių lankyti užsiėmimą“, – tvirtina M. Ošmianskienė.

Pasak Lietuvos epilepsija sergančiųjų sąjungos „EPILĖ“ vadovės Donatos Balčikoninės, 70 proc. atvejų epilepsija sėkmingai kontroliuojama vaistais ir sergantys žmonės nepatiria jokių priepuolių. Kai kuriais atvejais priepuoliai patiriami tik kartą ar du per metus arba miegant.

„Todėl kiekvienu atveju turi būti sprendžiama individualiai, o ne pagal diagnozę. Sprendimą, ar gali vaikas lankyti baseiną, priima gydytojas, o trenerių pareiga – mokėti ištikus kritiniam atvejui suteikti reikiamą pagalbą“, – sako M. Ošmianskienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaip nusibodo visokie " kovotojai " be atsakomybės

Eltai ji sakė, kad tokį kreipimąsi paskatino tėvų, kurių vaikai lanko Sostinės vaikų ir jaunimo centro „Hobiverse“ baseino užsiėmimus, susirūpinimas dėl gautos įspėjančios žinutės, kad keičiasi bendrosios vidaus tvarkos taisyklės ir nuo šiol epilepsija sergantiems asmenims draudžiama naudotis baseino paslaugomis, IŠSKYRUS individualius plaukimo užsiėmimus.______P.S. man patinka žmonės kurie žino rizikas ir prisiima atsakomybę! Keista mamaitės logika , norėtų , kad kiti būtų atsakingi , o ne ji ? O laisvoji Ošmianskienė nesuvokia apie tėvų atsakomybę ?

Pilietiškas

Bijo baseino darbuotojai atsakomybės- gerai ir daro! Jei ištiks epilepsijos prieppuolis ir paskęs? Kas atsakys? Tegul nejuokauja toji dama iš seimo, o tegul imasi iš kur nors proto!

cha .. o kas baseine atsakys uz

epilepsija serganciu vaiku sauguma ponia osmianskiene ?? kada priburbuliuos koks nors vaikelis --klyksi nesavu balsu ir vel kreipsiesi y ,, lygiu galimybiu kontrolierius ,,, del diskriminacijos ,,, kad visus vaikucius skestancius gelbeja ,o epileptiku ne...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS