Dėl naujų grasinimų Širvintų rajono mokyklose – nuotolinis ugdymas | Diena.lt

DĖL NAUJŲ GRASINIMŲ ŠIRVINTŲ RAJONO MOKYKLOSE – NUOTOLINIS UGDYMAS

  • 15

Antradienį Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė pranešė, kad visose rajono mokyklose, išskyrus vieną, pradedamas nuotolinis ugdymas.

„Šiandien Širvintų rajono mokyklose – nuotolinis ugdymas! Visose, išskyrus Musninkų Alfonso Petrulio gimnaziją. Tokį sprendimą operatyviai priėmėme su mokyklų vadovėmis, kadangi iš pat ryto vėl gautuose grasinimo  pranešimuose nurodytas sprogimo laikas yra 1-2 pamokos.

Suprantama, kad ši kibernetinė ataka yra nukreipta prieš visos šalies mokyklas, tačiau turime užtikrinti mokinių, mokytojų ir darbuotojų saugumą, todėl šiandien kol priimsime sprendimus, kaip dirbti toliau, ugdymas vyks nuotoliniu būdu. Vaikai sugrįš iš mokyklų namo – į kaimiškas vietoves organizuojamas mokyklinis transportas“, – spalio 17-ąją feisbuke rašė Ž. Pinskuvienė.

Širvintų rajono merė atsiprašė mokinių tėvų už galimus nepatogumus. Ji pridūrė, kad sudėtingiausia yra lopšelio-darželio vaikų tėvams.

 

 

„Todėl norime nuraminti – tie mažyliai, kurių tėvai negali pasiimti, bus išvesti iš darželio patalpų ir saugiai ugdomi kitur. Prašome nepanikuoti, sekti ugdymo įstaigų informaciją ir palaikyti kontaktą su mokytojomis“, – patarė politikė.

Antradienį iki 10 valandos Lietuvos policija iš įvairių įstaigų gavo per 1 tūkst. pranešimų apie grasinimus dėl sprogimų, tačiau šįkart ragina neskubėti evakuoti žmonių ir iš pradžių įvertinti situaciją.

Pareigūnai paruošė ir savivaldybėms išsiuntė naujas rekomendacijas, kaip reaguoti į šias pasikartojančias situacijas.

„Pagrindinė šių rekomendacijų mintis – neskubėti evakuoti žmonių ir nutraukti veiklą, o pirmiausiai paskambinti policijos duotu telefonu, ką toliau daryti. Jeigu nėra daugiau informacijos, nerasta daiktų po nakties, apžiūrėjus patalpas nieko įtartina nėra, tokiu atveju reikia tęsti veiklą ir nekreipti dėmesio į tokius pranešimus“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas R. Matonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Tai štai prie ko

Privedė brazovskinių, prunskevninių, užpiskinių šunaujos laižymas rusofašistams. Pajutai smagumą, krasavica

Jadzė

Kokia pasipuošėlė ocho cho, ar dar tavo kyšininkas diedulis pastato linksmakotį?

skiep

sita ponia savo kvaila arogantiska reklama matyt taiko i prezidentus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS