Dėl šalčio vėluoja traukiniai | Diena.lt

DĖL ŠALČIO VĖLUOJA TRAUKINIAI

  • 3

Dėl šalčio keliose vietose atsikabinus bėgius laikantiems varžtams, penktadienį vėluoja traukiniai.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė spaudai Inga Čiuberkytė BNS sakė, kad iš Klaipėdos į Vilnių važiavęs rytinis keleivinis traukinys sostinę pasiekė vėluodamas apie valandą.

Anot jos, šis bėgių gedimas įvyko tarp Gaižiūnų ir Jonavos.

„Dėl staigios temperatūrų kaitos trūko bėgių sandūra. Eismo saugumas buvo užtikrintas, kadangi mes kontroliuojame bėgių grandines, todėl tokio pobūdžio gedimai aptinkami iškart. Turėjome sulaikyti traukinį ir sutvarkyti bėgius, kad sąstatas galėtų judėti toliau. Dabar eismas šiuo ruožu atkurtas, tačiau kol bus iki galo atstatyta bėgių būklė, tam tikram laikui šiuose ruožuose greitį apribojome iki 25 km/val.“, – bendrovės išplatintame pranešime teigė Geležinkelių infrastruktūros direkcijos Kelių skyriaus viršininkas Paulius Vičkačka.

Bėgių sandūra taip pat trūko ir ruožuose Kena–Kyviškės bei Lentvaris–Senieji Trakai. Dėl to atkarpoje Kena–Kyviškės apie 30 minučių buvo sulaikyti du dyzeliniai keleiviniai traukiniai.

Pasak I.Čiuberkytės, per incidentus žmonės nenukentėjo.

„Tai yra techninis gedimas, retkarčiais taip atsitinka ir iš karto yra šalinami padariniai“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Šiuo metu naudojami bėgiai dar vadinami ilgabegiais(kad įsivaizduoti tai kai važiuoji su traukiniu nera tuktuk tuktuk garso:) ) dėl greito temperatūros šuolio gali įvykti įtrukimas per suvirinimas ar kitose pažeistose vietose. Užsiima bėgių grandinė. Todėl stoja traukinys arba neįleidžiami į užimta tarpstoti kol jo neatlaisvina kitaip tariant nesuremontuoja. Saugumas virš visko.

tam geležinkeliečiui šlagbaumui

Matyt fizikos pagrindų nesimokei, jei nežinai, kad metalai šaldami traukiasi...

geležinkelietis

kaip gi gali atsikabinti varžtai nuo šalčio, juk jie ypač stori, o susukus didele jėga dar ir užplintuojami, jie ten taip sukimba, kad didesnę dalį pavykta tik su bulgarkės pagalba atsukti, greičiausiai ten sabotažas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS