Druskininkuose – narcizų žydėjimo šventė | Diena.lt

DRUSKININKUOSE – NARCIZŲ ŽYDĖJIMO ŠVENTĖ

  • 0

Šį savaitgalį Druskininkuose vyks tradicinė narcizų žydėjimo šventė.

Savivaldybės atstovų teigimu, staiga atšilus orams ir narcizams ėmus skleistis šiemet teko šventę gerokai paankstinti.

„Milijoninė žiedų jūra jau tapo pavasario simboliu ir Druskininkų vizitine kortele. Dėl šiltų orų gėlės jau išsiskleidė visu savo gražumu – kviečiame pamatyti šį įspūdingą reginį“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Anot jo, kadangi Druskininkai šiemet švenčia 230-ąjį gimtadienį, narcizų žydėjimo šventė šiemet truks iki  balandžio 20 dienos  – visą savaitę kiekvieną vakarą nuo 21 iki 23 val. bus galima grožėtis naktiniu žiedų apšvietimu, o savaitgaliais papildomai laukia fotosesijos, koncertai, kelionės su gidais ir daug kitų pramogų.

Narcizų laukai Druskininkuose užima net 1,44 hektaro.

Dėl šiltų orų gėlės jau išsiskleidė visu savo gražumu – kviečiame pamatyti šį įspūdingą reginį.

Anot savivaldybės pranešimo, įspūdingiausi vaizdai lankytojų laukia vakare, kai „šviesos ir lazerių efektų kūrybiška integracija į natūralias Vijūnėlės parko erdves sujungs visus elementus į vientisą vizualią erdvę ir atskleis stulbinančią kurorto gamtos ir technologijų dermę“.

Savaitgalių vakarais Vijūnėlės parke skambės gyvos muzikos koncertai, po kurortą bus rengiamos ekskursijos, vyks ekskursinis traukinukas.

Druskonio amfiteatre įsikurs pavasarinio pikniko zona. Čia vyks ir gatvės cirko pasirodymai, moksliniai eksperimentai ir kūrybinės dirbtuvės vaikams. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS