Elektrėnų policijos komisariate dirba ir teisėjai | Diena.lt

ELEKTRĖNŲ POLICIJOS KOMISARIATE DIRBA IR TEISĖJAI

Elektrėnų policijos komisariato patalpose jau keli mėnesiai veikia teismas – čia nagrinėjamos Elektrėnų savivaldybės gyventojų bylos.

„Taip, vyksta nauja teismo veiklos forma, užtikrinant Elektrėnų gyventojų ir ten veikiančių įstaigų artimą prieigą prie teisingumo“, – BNS sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus.

Nuo balandžio 12 dienos Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmų teisėjai kiekvieną ketvirtadienį vyksta nagrinėti bylų į Elektrėnų policijos komisariatą.

Vien per maždaug du pirmus mėnesius komisariato patalpose buvo paskirta nagrinėti 14 administracinių nusižengimų, 11 civilinių ir dvi baudžiamosios bylos, kurių dalyviai gyvena Elektrėnų savivaldybėje, BNS informavo Vilniaus regiono apylinkės teismo atstovė Laima Matulytė. Pasak jos, šeši administracinėn atsakomybėn patraukti asmenys į bylos nagrinėjimą neatvyko, o penkiose civilinėse ir vienoje baudžiamojoje bylose neatvyko kiti bylos asmenys.

„Tokie duomenys leidžia teigti, jog žmonės šia naujove naudojasi dar gana vangiai. Praktika parodė, jog visuomenė nepakankamai domisi ir naudojasi teisėjo atvykimo į jų gyvenamąją vietą nauda. Žmonių ir institucijų susidomėjimą šiuo projektu mažina tai, jog Lietuvos civilinio proceso kodeksas numato galimybę asmenims procesinius dokumentus pateikti elektroninių ryšių priemonėmis. Žmonių noras ginti savo pažeistas teises nėra tiesiogiai susijęs su teismo buvimu jų gyvenamojoje vietoje“, – rašoma L. Matulytės atsakyme BNS. 

Elektrėnų policijos patalpos išvažiuojamiesiems teismo posėdžiams suteiktos tarpinstitucinio bendradarbiavimo tarp Vilniaus regiono apylinkės teismo, policijos ir Nacionalinės teismų administracijos pagrindu.

Į Elektrėnus nagrinėti bylų pagal teismo pirmininkės patvirtintą grafiką vyksta Trakų rūmų teisėjai, kadangi Elektrėnų savivaldybės teritorija pagal teismingumą priskirta Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmams.

Apie tai, kad Elektrėnuose reikia steigti teismą, kalbama ne vienerius metus. Kadangi naujo teismo steigimas pareikalautų nemažų lėšų, buvo nuspręsta išbandyti išvažiuojamuosius Trakų teisėjų posėdžius.

Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis žiniasklaidai yra sakęs, kad elektrėniškiams nepatogu, kai savivaldybės gyventojus ir visas įstaigas aptarnauja Trakų rajono apylinkės teismas, esantis už beveik 30 kilometrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Negi tie teisėjai nuo dievo, kuom jie tokie ypatingi?

o ka ten tie ,,,teisejai,,, veikia ??

kysius renka ??? juk jie nieko daugiau nemoka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS