Etikos sargai pripažino, kad septyni urėdai supainiojo interesus | Diena.lt

ETIKOS SARGAI PRIPAŽINO, KAD SEPTYNI URĖDAI SUPAINIOJO INTERESUS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pritarė Generalinės miškų urėdijos ir kelių urėdijų tarnybinių patikrinimų išvadoms dėl beveik 30 darbuotojų - septyni urėdai, priimdami sprendimus dėl kartu dirbančių šeimos narių, komisijos nuomone, pažeidė įstatymus.

VTEK trečiadienį konstatavo, kad tokiu būdu interesus supainiojo 7 iš 28 tikrintų darbuotojų, visi jie - urėdijų vadovai: Anykščių urėdas Sigitas Kinderis, Biržų urėdas Romanas Gaudiešius, Prienų urėdas Robertas Judickas, Radviliškio urėdas Juozas Eismontas, Valkininkų urėdas Arvydas Strazdas, Dubravos urėdas Kęstutis Šakūnas ir Šiaulių urėdas Stasys Pališkis. Jie dėl savo šeimos narių priėmė įvairius sprendimus, pavyzdžiui, skyrė priedus prie atlyginimo, suteikė atostogas, pervedė į kitas pareigas.

Dar devyniais atvejais pažeidimų neaptikta, tyrimų metu taip pat nustatyta, kad privačių interesų deklaravimo tvarkos ir terminų nesilaikė trys urėdijų darbuotojai: Kauno urėdijos vyriausiasis inžinierius Robertas Kaselis, Kėdainių urėdijos vyriausiasis inžinierius Zigmas Guoga ir vyriausiasis miškininkas Kazys Vutencas.

Išanalizavusi gautus dokumentus, dešimties tyrimų išvadoms VTEK nepritarė ir sugrąžino tikslinti arba pakartoti tyrimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS