Testą išlaikė 10 tūkst. norinčiųjų į valstybės tarnybą | Diena.lt

TESTĄ IŠLAIKĖ 10 TŪKST. NORINČIŲJŲ Į VALSTYBĖS TARNYBĄ

  • 1

Valstybės tarnybos departamento organizuojamą bendrųjų gebėjimų testą pirmadienį išlaikė 10-tūkstantasis pretendentas į valstybės tarnautojus.

Šį testą nuo 2013 metų birželio 1 dienos privalo išlaikyti visi, norintieji tapti valstybės tarnautojais. Jį išlaiko 79 proc. visų laikančiųjų, teigiama departamento pranešime.

Bendrųjų gebėjimų testo metu tikrinamas kandidatų į valstybės tarnautojus loginis mąstymas, gebėjimas sisteminti informaciją, taikyti įgytas žinias konkrečiose situacijose, pastebėti dėsningumus ir jais remiantis priimti sprendimą. Šiuo testu siekiama atrinkti į valstybės tarnybą būtiniausių gebėjimų turinčius kandidatus bei užtikrinti atrankos skaidrumą, objektyvumą ir vienodas sąlygas visiems pretendentams.

Kaip rodo Valstybės tarnybos departamento atliekamos anoniminės apklausos rezultatai, dauguma – 62 proc. – laikiusiųjų bendrųjų gebėjimų testą dabar galiojančia atrankos į valstybės tarnybą sistema yra patenkinti arba labai patenkinti. Nepatenkintųjų yra 12 procentų.

Bendrųjų gebėjimų testą galima išsilaikyti didžiuosiuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose ir Klaipėdoje. Atsakiusieji bent į pusę testo klausimų įgyja teisę trejus metus dalyvauti antrajame atrankos etape – konkursuose įstaigose. Pirmą kartą neišlaikiusieji gali iš karto registruotis perlaikyti testą. Nepasisekus ir antrą kartą, į testavimą galima registruotis tik po šešių mėnesių.

2014 metais buvo paskelbta 2870 konkursų į valstybės tarnybą bei pakaitinių valstybės tarnautojų atrankų. Konkursuose dalyvavo vidutiniškai devyni pretendentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

didziausia nesamone

reikia pravesti pokalbi, o ne kazkoki test laikyti. Ta testa girdejau jau ismoksta kaip eilerasti, nes visada buna vienodas. Tai kokius cia gebejimus tikrina??????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS