Gimnazistai pirmą kartą žiemą galės rinktis modulius profesinėse mokyklose | Diena.lt

GIMNAZISTAI PIRMĄ KARTĄ ŽIEMĄ GALĖS RINKTIS MODULIUS PROFESINĖSE MOKYKLOSE

  • 1

Žiemos priėmimo į profesinio rengimo centrus metu gimnazistai pirmą kartą galės rinktis mokymo modulius.

Kaip pirmadienį paskelbė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai, kurie mokosi 9–10 arba I–II gimnazijos klasėse ir III–IV gimnazijos klasėse, gali rinktis trumpus mokymo programų modulius, leidžiančius išbandyti įvairių specialybių praktines veiklas – inžinerijos, grožio, paslaugų ir daugelyje kitų sričių.

Iki šiol gimnazistai modulius galėjo rintis tik vasarą. Žiemos priėmimas vyksta iki vasario 11 dienos.

„Gimnazistams tai galimybė iš anksto išmėginti specialybę, kurią norėtų pasirinkti baigę gimnaziją, arba įgyti naudingų įgūdžių, praversiančių ateityje ar kasdienėje veikloje“, – ministerijos pranešime cituojama viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Anot jos, pasirinkus specialybės modulį sudaromas atskiras mokymosi tvarkaraštis, kad būtų galima derinti ugdymą gimnazijoje ir profesinio rengimo centre. Baigus gimnaziją ir stojant į tos pačios specialybės programą šis modulis įskaitomas ir mokymasis sutrumpėja.

Galimybė gimnazistams rinktis modulius profesinio rengimo centruose siūloma jau kelerius metus. 2022 metais modulius rinkosi beveik 1,4 tūkst. mokinių, pernai – 1,6 tūkst. mokinių.

Stojančiųjų prašymai mokytis priimami LAMA BPO informacinėje sistemoje. Prašymus teikti gali ir jau įgijusieji išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją, ir jos dar neturintieji.

Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 15 dieną, o mokymo sutartis su profesinio mokymo įstaigomis pasirašyti galės vasario 19–20 dienomis. Mokymosi procesas prasidės vasario 21-ąją.

Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Šiemet pagrindinio priėmimo vasaros etapas vyks nuo birželio 3-osios iki rugpjūčio 5-osios. Papildomas priėmimas planuojamas rugpjūčio 14–25 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O kas

tas modulis? Cia vazelinu teptis,ar alieju gerti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS