Gydytojams rezidentams prieš šventes – piniginė A. Verygos dovana | Diena.lt

GYDYTOJAMS REZIDENTAMS PRIEŠ ŠVENTES – PINIGINĖ A. VERYGOS DOVANA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, pagal kurį per metus Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) veiklos sutaupytos lėšos būtų skirtos gydytojų rezidentų algoms.

Tam skirta daugiau nei 500 tūkst. eurų, tad artimiausiomis dienomis kiekvienas rezidentas gaus papildomų pajamų - apie 227 Eur vienkartines išmokas.

Ministro A. Verygos teigimu, gydytojai rezidentai yra viena labiausiai pažeidžiamų grupių, kurie ilgus metus mokosi ir rengiasi gydyti žmones, o tuo tarpu jų atlyginimai yra maži ir jaunam žmogui išgyventi iš tokio atlyginimo yra sudėtinga.

„Tad šiais metais, kaip ir praėjusiais, buvo nutarta tuos pinigus, kuriuos ministerija per metus sutaupė, skirti būtent gydytojams rezidentams ir išmokėti jiems vienkartines išmokas. Tikimės, kad prieš pat didžiąsias metų šventes tai bus gera naujiena itin atsakingą darbą dirbantiems jauniems žmonėms“, - sako ministras A. Veryga.

Šiais metais, kaip ir praėjusiais, buvo nutarta tuos pinigus, kuriuos ministerija per metus sutaupė, skirti būtent gydytojams rezidentams ir išmokėti jiems vienkartines išmokas.

Praėjusiais metais vyresniesiems gydytojams rezidentams buvo išmokėtos apie 80 eurų vienkartinės išmokos, o šiemet tokias išmokas artimiausiomis dienomis gaus visi rezidentai, t.y. kiekvienas apie 227 eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rezidentė

Šiaip tai 175€ išmokėjo...

Naisių kolchozas

Taigi ne Veryga "davė", o Švarkelio vyriausybė

Dr

Tikras musu universiteto profesorius. Ziniasklaida is jo daro monstra. Nors jis labai saunus zmogus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS