Į Apeliacinį teismą siūlomi E. Rimšelis, A. Radzevičienė ir J. Varanauskaitė | Diena.lt

Į APELIACINĮ TEISMĄ SIŪLOMI E. RIMŠELIS, A. RADZEVIČIENĖ IR J. VARANAUSKAITĖ

Teisėjų taryba nusprendė, kad Seimui gali būti teikiamos trijų Vilniaus apygardos teismo teisėjų kandidatūros į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus.

Per posėdį penktadienį vieningai pritarta Astos Radzevičienės, Ernesto Rimšelio ir Jūratės Varanauskaitės kandidatūroms į Lietuvos apeliacinį teismą.

21 tarybos narys pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretui, kad šie trys teisėjai būtų atleisti iš Vilniaus apygardos teismo ir jų kandidatūros būtų teikiamos Seimui dėl skyrimo į Apeliacinio teismo teisėjus.

Apeliacinio teismo teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

55 metų A. Radzevičienė Vilniaus apygardos teisme nagrinėja civilines bylas, jas nagrinėtų ir Apeliaciniame teisme.

Teisininkė yra dirbusi Kauno policijoje tardytoja, Kauno miesto apylinkės teisme ir prokuratūroje, taip pat Kauno ir Vilniaus apylinkės teismuose. Nuo 2004 dirba ji Vilniaus apygardos teisme.

„23 metai teisėjo darbo stažo. Manau, kad mano žinios ir įgyta patirtis leistų dirbti Apeliaciniame teisme. Patikinu, kad dirbsiu sąžiningai ir profesionaliai“, – sakė teisėja.

Teisėjų tarybos narė, Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Neringa Švedienė teigė, kad A. Radzevičienė mėgstama kolektyve, gerai organizuoja darbą.

„Yra drąsi, gerus ir teisingus sprendimus priima rezonansinėse bylose“, – sakė N. Švedienė.

39 metų E. Rimšelis jau dirbęs Apeliaciniame teisme, čia jis pradėjo savo kaip teisininko karjerą.

1999–2001 metais E. Rimšelis Lietuvos apeliaciniame teisme dirbo konsultantu, 2006 metais jam suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis.

2009–2014 metais jis dirbo prezidentės patarėju teisės klausimais, dvejus metus advokatavo, o nuo 2016 metų pradėjo dirbti Vilniaus apygardos teisme, Baudžiamųjų bylų skyriuje. Neseniai jis pradėjo nagrinėti didelės apimties Pravieniškių pataisos namuose galbūt veikusio nusikalstamo susivienijimo bylą.

„Ilgą laiką dirbau Apeliaciniame teisme, visada norėjau grįžti, kur pradėjau. Formalios kliūtys buvo stažas. Suėjo stažas ir bandau naudotis galimybe“, – Teisėjų tarybos nariams sakė E. Rimšelis.

Teisėjų tarybos narys, Apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas teigė, kad jo vadovaujamas teismas laukia novatoriškų žmonių su naujomis idėjomis.

„Siūlau nekreipti dėmesio į stažą ir balsuoti“, – sakė A. Valantinas.

Vilniaus apygardos teismo pirmininkės Loreta Braždienė tvirtino, kad išėjus E. Rimšeliui, teismas patirs didžiulį praradimą, nes teisininkas yra labai pareigingas ir atsakingas teisėjas. Ji vis dėlto siūlė balsuoti už šią kandidatūrą.

44 metų J. Varanauskaitė Vilniaus apygardos teisme nagrinėja civilines bylas. Ji turi 19 metų teisinio darbo patirties, trejus metus yra dirbusi Ukmergės teisme, Vilniaus miesto apylinkės teisme, septinti metai dirba Vilniaus apygardos teisme.

„Esu pasiruošusi įgytą praktiką panaudoti Apeliaciniame teisme“, – sakė J. Varanauskaitė.

Kolegos ją apibūdino kaip turinčią puikų humoro jausmą. Ši teisėja anksčiau taip pat yra dirbusi Apeliaciniame teisme, 1996–2006 metais šiame teisme ji ėjo konsultantės ir teisėjo padėjėjos pareigas.

Laisvos teisėjų vietos Apeliaciniame teisme atsirado į pensiją išeinant trims teisėjams. Spalį parlamentarai pritarė, kad iš pareigų būtų atleisti trys Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai.

Pasibaigus įgaliojimų laikui teisėjų pareigų neteks Nijolė Piškinaitė, Violeta Ražinskaitė ir Alvydas Poškus.

Visiems šiems teisėjams suėjo 65 metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ir

,,asilas,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS