Į kunigų seminarijas priimta 11 naujokų | Diena.lt

Į KUNIGŲ SEMINARIJAS PRIIMTA 11 NAUJOKŲ

  • 14

Šiemet į Vilniaus, Kauno ir Telšių kunigų seminarijas priimta 11 jaunuolių.

Šiais metais priimtųjų – mažiau nei pernai, kuomet trys Lietuvoje veikiančios seminarijos pasipildė 19 naujokų.

Kaip skelbia Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija, šiemet į parengiamąjį, vadinamąjį propedeutinį, kursą priimti septyni iš devynių kandidatų. Tuo metu Kauno ir Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos priėmimą vykdė kartu, egzaminų komisijai dokumentus pateikė septyni, į propedeutinį kursą buvo priimti trys jaunuoliai (visi jie pirmiems studijų metams vyks į Telšius), o vienas Marijonų vienuolijos auklėtinis buvo priimtas tiesiai į pirmąjį kursą.

Pasak Telšių seminarijos rektoriaus kun. dr. Sauliaus Stumbros, Telšių ir Kauno seminarijos pertvarkomos taip, kad Telšiuose studijuos tik parengiamojo – vadinamojo propedeutinio – kurso studentai, o vėlesni kursai iš Telšių iškeliami į Kauną.

„Pagal Kauno arkivyskupo ir Telšių vyskupo sutarimą, yra įvykdoma restruktūrizacija: Telšių didžiosios seminarijos studentai yra perkeliami į Kauno seminarijos Teologijos fakultetą, tuo metu į Telšių kunigų seminarijos patalpas suvažiuoja Kauno metropolijos, tai yra Kauno arkivyskupijos, Šiaulių vyskupijos, Telšių vyskupijos ir Vilkaviškio vyskupijos klierikai, kurie įstojo į propedeutinį kursą“, – BNS sakė S. Stumbra.

Anot jo, pertvarka siekiama geriau išnaudoti turimus išteklius: akademinį personalą, patalpas.

„Propedeutinis (paruošiamasis - BNS) kursas mūsų vyskupijoje yra vykęs Žemaičių Kalvarijoje, Kauno arkivyskupijos – Šiluvoje, Jono Pauliaus II piligrimų namuose. O šiais metais priimtas sprendimas išnaudojant mūsų gražiai sutvarkytas kunigų seminarijos patalpas čia daryti Kauno metropolijos jungtinį kursą“, – teigė Telšių seminarijos rektorius.

Po propedeutinio kurso seka du filosofijos ir keturi teologijos kursai, iš viso kunigų studijos trunka septynerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Raimundėlis

Tai, kad jau trečią mėnesį imigracija viršija emigraciją, atvyksta popiežius, o klierikų skaičius vis tiek stabiliai mažėja.

Komentaras Anonimui

Ant kiek reikia buti bukam kad taip teigti. Tamsta manot kunigai einau kunigyste del neissipildziusiu svajoniu? Asmeniskai pazistate kuniga? Bent viena??? Kaltinti lengva. Jus ko gero esate tobulas zmogus. Ir profesija Jusu tobula. Is pasaukimo tikriausiai.

Eisiu

Ir dar Telśių seminarijos rektorius Saulius Stumbra dirba Klaipedos jurininku ligonines kapeljonu. Kazkoks cirkas kitaip nepavadinsi- Telsiu seminarijoj tik paruosiamasis kursas, o vadinasi kunigu seminarija su vadovu rektoriumi. Ai kazko nebesuprantu šioj Marijos žemej
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS