Į Lietuvą atgabenta 830 optinių taikiklių kariuomenės savanorių pajėgoms | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATGABENTA 830 OPTINIŲ TAIKIKLIŲ KARIUOMENĖS SAVANORIŲ PAJĖGOMS

  • 6

Į Lietuvą prieš Kalėdas atgabenta 830 optinių taikiklių Krašto apsaugos savanorių pajėgoms, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Modernizuodami Lietuvos kariuomenę, pagrindinį dėmesį skiriame kariui, o siekdami užtikrinti jo užduočių įvykdymą, norime jį tinkamai aprūpinti ir modernia ginkluote. Optiniai taikikliai – dar vienas žingsnis šio tikslo link“, – sako krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Planuojama, kad naujieji optiniai taikikliai bus naudojami Krašto apsaugos savanorių pajėgose su turimais automatiniais šautuvais G-36.

Ministerijos duomenimis, gruodį 20 karių dalyvavo mokymuose, kaip naudotis naujaisiais prietaisais bei atlikti vartotojo lygmens priežiūrą.

Iš viso Lietuva už 4 mln. eurų įsigijo 4 tūkst. šios įrangos vienetų. Sutartį Gynybos resursų agentūra su Čekijos kompanija „Meopta Systems s.r.o.“ pasirašė šių metų kovo viduryje.

Pagal sutarties sąlygas, likusius 3170 prietaisus įmonė pagamins ir pristatys iki 2022-ųjų pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tai

Keturiom valandom karo sitie taikikliai nepades kol savanoriai issitrauks savo bardankes jau karas bus pasibaiges kaip keturesdesimtais valdzia begs i uzsieni lanberginiai uzsikabins dvigalvi ereli ir sugiedos rusijos himna boze care chrani

>>>medziotojai jau juos susidejo ant savo karabinu

Vatinis valstieti, nuo kada medziotojai naudoja picatinni ant savo sautuvu? prilituos? lopas. o del ukrainieciu tai butu gerai padovanoti, kad pataskytu daugiau ukrainoje rusisku okupantu smegenu.

Kažin

ar tikrai "reikalingi" optiniai taikikliai prieš rusų raketas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS