Į Lietuvą pargabenami Biržiškų šeimos palaikai | Diena.lt

Į LIETUVĄ PARGABENAMI BIRŽIŠKŲ ŠEIMOS PALAIKAI

Į Lietuvą pirmadienio vakarą pargabenami Biržiškų palaikai – Vasario 16-osios signataro Mykolo Biržiškos šeima bus perlaidota Rasų kapinėse.

M. Biržiškos, jo žmonos Bronislavos, brolių Vaclovo ir Viktoro palaikai bus pašarvoti Vilniaus universiteto Šventų Jonų bažnyčioje,  perlaidojimo ceremonija vyks trečiadienį, liepos 11-ąją.

Kaip BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis, ceremonija Rasų kapinėse vyks šeimos ir artimų bičiulių rate, kalbą sakys buvęs Seimo vadovas, socialdemokratų garbės pirmininkas Česlovas Juršėnas.

„Esame nusprendę, kad garbingiausią kalbą pasakys Česlovas Juršėnas, nes pats M. Biržiška buvo kairiųjų pažiūrų. Buvo noras susieti Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios signatarus“, – BNS sakė D. Matulionis.

Visuomenė su Biržiškomis galės atsisveikinti liepos 10-ąją bei iki liepos 11-osios vidurdienio.

1882 metais gimęs Vasario 16-osios akto signataras, literatūros istorikas M. Biržiška į užsienį pasitraukė 1944 metais per sovietų okupaciją. Jis mirė 1962 metais Los Andžele.

Jo žmona B. Biržiškienė–Šėmytė buvo JAV lietuvių visuomenės, kultūros, politinė veikėja, mirė Los Andžele 1955-aisiais.

M. Biržiškos brolis Vaclovas Biržiška buvo kultūros istorikas, politinis veikėjas ir teisininkas, Viktoras Biržiška – matematikas, taip pat politinis ir visuomenės veikėjas. Abu broliai taip pat mirė JAV.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS