Į Lietuvą trumpam atklys šiltų orų banga | Diena.lt

Į LIETUVĄ TRUMPAM ATKLYS ŠILTŲ ORŲ BANGA

Į Lietuvą trumpam atklys šiltų orų banga – antradienį kai kur sušils iki 9 laipsnių, tačiau skubėti džiaugtis nereikėtų, nes jau trečiadienį orai ims vėl vėsti, LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Iš Vakarų Europos atkeliaujantis ciklonas į Lietuvą plukdo šiltesnių orų bangą. Antradienio dieną temperatūra turėtų kilti iki 5–8 laipsnių šilumos. Pietvakariniame pakraštyje ir pietiniuose rajonuose bus aukščiausia temperatūra – ten gali šilti iki 8–9 laipsnių. Numatomi krituliai – šiaurės vakariniuose rajonuose ir pajūryje vyraus lietus, šiauriniuose regionuose daugiausia vyraus nedideli palynojimai ir dulksna. Vėjas suksis iš pietų, pietvakarių ir ims stiprėti. Nuo vidurdienio pajūryje, o vėliau ir Žemaitijoje vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s greitį.

Trečiadienio naktį krituliai iš lietaus vietomis pereis į šlapdribą. Gausesni krituliai keliaus per vakarinius ir šiaurinius rajonus, o pietryčiuose jų neturėtų būti daug. Vėjas stiprės daug kur iki 15–20 m/s. Pajūryje pirmoje nakties pusėje tikėtini gūsiai ir iki 23–25 m/s. Pasak sinoptikės, šiluma Lietuvoje neužsibus. Trečiadienio naktį temperatūra sieks 0–2 laipsnius šilumos, tik pajūryje bus kiek šilčiau. Dieną bus nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Vėsiausia bus ketvirtadienio naktis. Bus daugiau pragiedrulių, tad temperatūra kris iki neigiamų reikšmių. Žemaitijoje, tikėtina, atšals iki 3–4, rytuose – iki 6 laipsnių šalčio. Dieną atkeliaus krituliai – bus šlapdribos ir sniego, temperatūra numatoma švelniai teigiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS