Idėja Lietuvai: 10 tūkst. geriausių stipendiją gauna net studijuodami užsienyje | Diena.lt

IDĖJA LIETUVAI: 10 TŪKST. GERIAUSIŲ STIPENDIJĄ GAUNA NET STUDIJUODAMI UŽSIENYJE

  • 0

10 tūkst. geriausių Lietuvos moksleivių turėtų gauti stipendija, net jei studijuoja užsienyje, nes tai juos galbūt paskatintų grįžti į savo šalį. Tokią idėją Lietuvai pateikia „Lietuvos draudimo“ valdybos narė ir Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

„Man labai patiko kolegos išsakyta idėja, bet jis nedrįso jos pateikti, todėl leisiu sau ją įgarsinti – 10 tūkst. geriausių Lietuvos moksleivių turėtų gauti stipendiją studijuoti, – sako A. Kazlauskienė. – Net paskaičiavus pesimistiškai, jei 10 proc. tokių žmonių sugrįžtų atgal į Lietuvą, per penkerius metus situacija stipriai pasikeistų.“

Jos nuomone, investicijos į švietimą, žmonių išsilavinimą gali stipriai pakeisti Lietuvą. Be to, įsitikinusi A. Kazlauskienė, net jei šie geriausi moksleiviai nuspręstų studijuoti užsienyje, tikėtina, kad pasirinktų tas mokymo įstaigas, kuriose galima gauti geriausią norimos srities išsilavinimą, o po to grįžtų į Lietuvą.

„Nežinau, ar reikėtų skaičiuoti, per kiek laiko jie turėtų grąžinti [skolą]. Prievarta, man atrodo, negalima nieko padaryti. Tikiu, kad žmonės būtų dėkingi ir norėtų grąžinti investicijas į save toje šalyje, kuri jais patikėjo. Jeigu vis daugiau ir daugiau tokių žmonių atsirastų, tai ir ta Lietuva būtų tokia, kurioje žmonės norėtų būti, dirbti, gyventi, sugrįžti ir tai būtų gerovės valstybė“, – teigia A. Kazlauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS