Idėja Seime: moksleiviai su mokyklų svečiais galėtų susitikti tik gavę tėvų leidimą | Diena.lt

IDĖJA SEIME: MOKSLEIVIAI SU MOKYKLŲ SVEČIAIS GALĖTŲ SUSITIKTI TIK GAVĘ TĖVŲ LEIDIMĄ

Seime svarstoma idėja įpareigoti mokyklas gauti tėvų rašytinį sutikimą, jei moksleiviai kviečiami į pamokas, renginius ar susitikimus, kuriuos veda ne mokyklos darbuotojai.

Tai numatančios Švietimo įstatymo pataisos antradienį buvo pristatytos parlamente, joms Seimo nariai po pateikimo pritarė bendru sutarimu.

Įstatymą siūloma papildyti nuostata, kad tėvai ar globėjai turi teisę gauti informaciją apie pamokų, susitikimų ar renginių turinį, kurie nepatenka į mokymo programą, arba kai juos veda ne mokyklos darbuotojai.

Pagal projektą, nepilnametis mokinys gali dalyvauti tokiuose renginiuose tik tėvams davus rašytinį sutikimą.

Pataisas pristatęs konservatorius Rimantas Jonas Dagys sakė, kad pataisos būtinos, jog „neatsirastų iš gatvės atėję žmonės su savo preke, kuri neaišku kokį turinį turi“.

„Švietimo ministerijos pateikta informacija, kad ateina ne viena neakredituota, net licencijų neturinti įstaiga siūlanti įvairias programas (...), kurių ministerija nėra licencijavusi ir niekaip įvertinusi ir nežinant tėvams“, – sakė Seimo narys.

Jo partijos bendražygis Jurgis Razma perspėjo, kad tokia nuostata gali apriboti įvairius renginius mokyklose.

„Ar kuris nors mokytojas vargs gauti visų tėvų sutikimus? Paprasčiausiai visų tokių renginių neliks. Ar mes nenuskurdinsime turinio su tokiais griežtais reikalavimais?“, – svarstė J. Razma.

Įstatymo pataisas toliau svarstys Seimo švietimo ir mokslo komitetas. Į plenarinių posėdžių salę projektas turėtų grįžti lapkričio 22 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pgarba Dagiui

Labai geras siūiymas, nes lenda visokie "gynėjai, genderistai, sorošiniai, slušniniai? Tėvams net nežinant

o kokio velnio tiems ,,,,sveciams,,,,

pederastams-pedofilams ar lezbem ---aplamai valkiotis y tas mokyklas leidzia ir leidzia kazkur vaikus vedziot ???--uzsienyje niekur tokiu stebuklu nebuna --mokykloj mokosi -o ne satanistu seminarus rengia...///

Paranoja

Odė kvailumui ir paranojai. Dagys iš mokyklų daro psichiatrines ligonines.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS