Ilgai džiaugtis neteko: grįžta lietingi orai | Diena.lt

ILGAI DŽIAUGTIS NETEKO: GRĮŽTA LIETINGI ORAI

Nors savaitės pradžia bus graži, bet pasirodys daugiau debesų, o trečiadienį jau turėtų sugrįžti ir nedidelis lietus. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikė Alva Nagelytė. Ji priduria – kitą savaitę neišvengsime ne tik debesų, bet ir rūko.

Sekmadienio diena bus gana graži, be lietaus, tvirtina A. Nagelytė. Iš pietų dangumi plauks retesni, neištisai dangų dengiantys debesys. Maloniai džiugins protarpiais nušvintantys saulės spinduliai. Temperatūra įdienojus daug kur sieks 10 laipsnių, o pietvakarių Lietuvoje kai kur pakils net iki 12 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo pietų vėjas.

Pirmadienio naktis dar bus gana šviesi, be lietaus ir be gausesnių debesų. Temperatūra svyruos tarp 3–6 laipsnių šilumos, o rytą vakarinius rajonus pamažu ims dengti vis tankesnių debesų sluoksnis.

„Apie pusiaudienį Žemaitijoje ims truputį lynoti. Rytinius šalies rajonus debesys užklos jau antroje dienos pusėje. Lietus dar neturėtų atkeliauti. Vėjas bus nestiprus“, – nurodo sinoptikė.

Pirmoje dienos pusėje vėjas vis dar pūs iš pietų, o antroje jį keis pietvakarių bei vakarų vėjas. Temperatūra dieną bus panaši kaip ir sekmadienį – tarp 7 ir 11 laipsnių šilumos.

Antradienį rytiniuose bei vidurio Lietuvos rajonuose gali truputį lynoti. Naktį daug kur susidarys rūkas, kuris tvyros ir pirmoje dienos pusėje. Temperatūra naktį šalyje vyraus gana skirtinga. Rytiniuose rajonuose tarp 3 ir 7 laipsnių šilumos, o vakariniuose rajonuose jau pažemės iki 0 ir 1 laipsnio šalčio.

Dieną temperatūra svyruos tarp 6–8 laipsnių šilumos. Vėjas bus silpnas, bet jau daugiau vyraus šiaurinių krypčių.

Trečiadienį gali šiek tiek lynoti naktį (daugiau pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose). Naktis bus labiau debesuota. Vietomis drieksis rūkas. Temperatūra numatoma tarp 3–6 laipsnių šilumos. Dieną žymesnio lietaus neturėtų būti. Temperatūra svyruos tarp 6–8 laipsnių šilumos.

Daugiau lietaus turėtų atkeliauti penktadienį. Tada visoje šalyje šiek tiek gausiau palis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS