Sukritikavo BPC įrašus feisbuke: ne šiai tarnybai tokie „bajeriai“! | Diena.lt

SUKRITIKAVO BPC ĮRAŠUS FEISBUKE: NE ŠIAI TARNYBAI TOKIE „BAJERIAI“!

  • 2

Bendros pagalbos centro (BPC) paskirtis – atsakyti į pagalbos skambučius, reaguoti į pagalbos prašymus ir valdyti pagalbos tarnybų pajėgas. Tačiau įstaigoms žengiant į naujųjų technologijų amžių bei integruojantis į socialinius tinklus galima pastebėti ir, švelniai tariant, ne visai taktiškų įrašų bei komentarų. Taip nutiko ir šį kartą  – pastarąją savaitę keletas BPC įrašų sulaukė internautų pasipiktinimo ir kaltinimų nejautrumu.

BPC feisbuko paskyroje atsirado ne vienas vaizdinys su įstaigos komentarais, kurie sukėlė itin dvejopus jausmus socialinio tinklo naudotojams. Vieni teigė, kad tai – žaismingas būdas išreikšti humorą, kiti, kad oficialios įstaigos neturėtų juokauti tokiais dalykais, nes tai siunčia netinkamą žinią visuomenei.

Vienas iš įrašų, nepraslydęs pro skaitytojų akis, atsirado balandžio 12 d. Jame pabrėžiama vos atšilusių orų problema – žolės deginimas ir neatsakingumas gamtoje.

„Žolės deginimo sezono metu, ypač po pašalpų ir atlyginimų mokėjimo, šis paveikslėlis yra itin aktualus...“, – prie įkeltos nuotraukos parašė pagalbos centras.

„Facebook“ nuotr.

Viena internautė pateikė realų pavyzdį ir kitus ragino į tokius dalykus žiūrėti kiek rimčiau.

„Gal ir juokinga demotyvacija iš pirmo žvilgsnio, tačiau visgi juoko čia nedaug. Turim realių pavyzdžių, visai šviežių šių metų – gaila, negalima įkelti nuotraukos, kurioje mūsų tarnybos pareigūnai užfiksavo saldžiai miegantį pilietį, o aplink jį – apdegusi žolė. Pilietis kaip niekur nieko vėliau, nors ir svirduliuodamas, bet paliko gaisravietę“, – rašė komentatorė.

Internautų nuomonės paskatino pasidomėti, kaip į tokius įrašus reaguoja ir patys autoriai. Į portalo kauno.diena.lt klausimus sutiko atsakyti BPC atstovai.

„Nuotrauka su neblaiviu asmeniu naudota perduoti žinutei, raginančiai nedeginti žolės. Iš pirmo žvilgsnio šokiruojantis paveikslėlis vis tik turi realų pagrindą – ugniagesiams jau teko vykti gesinti gaisrų, kai apdegusioje pievoje rasti miegantys neblaivūs asmenys. Laimė, kad tais kartais buvo išvengta aukų”, – aiškino įstaigos atstovė spaudai Vilma Juozevičiūtė.

Po kelių dienų BPC paskyroje atsirado dar viena vaizdinga žinia apie gyvūnus, kuri iššaukė dar didesnę žmonių diskusiją.

Facebook” nuotr.

„Socialiniuose tinkluose galima aptikti velnias žino ko. Jūs, tuo tarpu, esate valstybės tarnyba, teikianti labai svarbias ir jautrias visuomenei paslaugas. Medinius bajerius galima pasilikti su draugais prie alaus arba privačiame profilyje“, – pasipiktinimo neslėpė viena internautė, o jai antrino ir dar vienas žmogus – „Ne šiai tarnybai toks bajeris!“.

Kiti komentatoriai abejojo ir įstaigos intencijomis, keliant pašiepiančius įrašus:„Galima ir kitiems pasiūlyti nusišauti su šratiniu šautuvu, tik ar tai 112 tarnybos tikslas?“.

„Gal jūs pasikeiskite feisbuko komunikacijos darbuotoją? Labai jau keisti ir dviprasmiški įrašai pastaruoju metu“, – retorinius klausimus žėrė sekėjai.

Medinius bajerius galima pasilikti su draugais prie alaus arba privačiame profilyje.

Į šią pasipiktinusių komentatorių diskusiją komentaruose įsijungė ir BPC atstovai. Jie atsiprašė, kad kai kuriuos tokios jų iliustracijos žeidžia. 

Tačiau atsirado ir tokių internautų, kurie sutiko, kad tai tik įstaigos pokštas, kuris neturėtų būti priimtas rimtai.

„Man tai juokinga. Neįžvelgiu čia nieko blogo. Nors pati turiu katiną ir jį labai myliu. Ar jau čia tokia baisi nuodėmė komunikacijos prasme? Nemanau, kad reikia žmones plakti už humorą“.

„Kokie visi jautrūs staiga tapo...“, – stebėjosi kitas internautas.

Pasiteiravus apie kliūvantį įrašą, BPC atstovė tik pakomentavo, kad nuotraukoje su šuneliu nėra skatinamas smurtas prieš gyvūnus bei užsienio šalių vartotojų šis paveikslėlis suprantamas kaip pajuokavimas amžina šuns ir katės santykių tema.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skaitytoja

Mano akimis žiūrint, tai sliekų ieškojimas š******. Matosi, kad žurnalistai neturi apie ką rašyti. Arba nesugeba. Tai knaisiojasi Facebooke.

pimas

viskas teisybe :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS