Interneto tiekėjai spaudžiami: prašoma teikti klientų duomenis apie naršymą internete | Diena.lt

INTERNETO TIEKĖJAI SPAUDŽIAMI: PRAŠOMA TEIKTI KLIENTŲ DUOMENIS APIE NARŠYMĄ INTERNETE

  • 7

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) iš interneto paslaugų teikėjų pareikalavo pradėti teikti duomenis apie vartotojų elgseną tinkle, rašo 15min.lt.

Tokį RRT vadovo Felikso Dobrovolskio prašymą Lietuvos kabelinės televizijos asociacija apskundė Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Rašte, kuris buvo išplatintas rugsėjo viduryje visiems interneto paslaugų tiekėjams Lietuvoje, buvo reikalaujama ne vėliau kaip per tris mėnesius pradėti tarnybai teikti interneto vartotojų duomenis: siuntėjo ir gavėjo IP adresus, IP protokolus ir tipą, loginio prievado numerį ir kitus.

Į ginčą įsitraukusi Valstybinė asmens duomenų inspekcija konstatavo, kad RRT vadovo prašymas neturi prieštarauti Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymui. Jame numatyta, jog asmens duomenys yra ir asmens IP adresas, todėl tarnybos reikalaujami vartotojų duomenys negali būti teikiami.

Informacinių technologijų specialistai taip pat nurodo, kad galimybę rinkti tokius duomenis numato Operatyvinės veiklos įstatymas, tačiau tai leidžiama daryti tik teisėsaugos institucijoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

zz top

Dieve tu mano, koks RRT naivumas. Seks jie mat kenkėjišką veiklą??? Ot tai "specialistai". Turbūt jie mano, kad kenkėjai nieko niekad nėra girdėję apie VPN, TOR, kriptavimą, botnetus?. Kaip tokie naivuoliai (žiopliai, kitaip ir nepavadinsi) gali reguliuoti mūsų visų gyvenimus??? Ir švaistyti visų mūsų lėšas? Seks nuo šiol eilinius piliečius, drįstančius pareikšti savo nuomonę, neatitinkančia oficialios linijos, o tikrieji kenkėjai tik juokiasi iš jų, ir daro toliau ka darė. Tai taip elementaru. Bet ne RRT "specialistams" tai suvokti.

sutinku

kol esame daugiau Lietuvos priešai, nei jos patriotai, tikrai sutinku su tokia nuostata. argi nematote, kokių "grožybių" paberia visokie rusai, vladimirai, anonimai, kęstai br., ir pan., kaip šlykščiai kalbama apie Lietuvą ir jos žmones, kaip įžeidinėjami Lietuvos ir JAV prezidentai, Lietuvos nepriklausomybė, aukštinamas teroristas putinas, grobiamieji rusų karai, niekinama Ukraina, bei visa ES? taip vykdomas internetinis karas, todėl būtina išaiškinti tokius ruskių bei lietuvių kremliaus tarnus ir tinkamai jų "darbą" įvertinti. galima reikšti nuomonę, bet be viešų įžeidinėjimų, nes veiksmas lygus atoveiksmiui.

fobas

amerika liepe sekt,nes mes amerikos karine baze.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS