Kalėjimų departamento vadovo konkursą laimėjo anksčiau jam vadovavęs A. Norkevičius | Diena.lt

KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO VADOVO KONKURSĄ LAIMĖJO ANKSČIAU JAM VADOVAVĘS A. NORKEVIČIUS

Kalėjimų departamento vadovo konkursą laimėjo buvęs departamento vadovas teisininkas Artūras Norkevičius, pranešė Teisingumo ministerija.

Pasak pranešimo, iš trijų atrankoje dalyvavusių kandidatų jis surinko daugiausiai balų.

Teisininko išsilavinimą turintis A.Norkevičius praėjusios kadencijos Vyriausybėje buvo vidaus reikalų viceministras Sauliaus Skvernelio vadovaujamoje ministerijoje. Jis taip pat buvo S.Skvernelį ministro poste pakeitusio Tomo Žilinsko komandos viceministras.

Atranka į Kalėjimų departamentą buvo vykdoma dviem etapais. Kandidatai, jau anksčiau praėję sveikatos patikrinimą, ketvirtadienį išlaikė fizinio pasirengimo patikrinimą ir dalyvavo atrankos pokalbyje, kurio metu buvo vertinami gebėjimai ir profesinės kompetencijos, reikalingos vadovauti nacionalinei bausmių vykdymo sistemai.

Atrankos komisijai vadovavo Teisingumo ministerijos Administracinės ir baudžiamosios justicijos departamento direktorė Simona Mesonienė.

Kandidatą dar turės patikrinti specialiosios tarnybos.

A.Norkevičius anksčiau dirbo Policijos departamento Prevencijos tarnybos inspektoriumi, Lietuvos viešosios policijos biuro komisaru inspektoriumi, Policijos departamento Vidaus audito skyriaus vedėju. Iki paskyrimo viceministru 2014-aisiais jis beveik trejus metus ėjo Kalėjimų departamento direktoriaus pareigas.

Naujo vadovo buvo ieškoma nuo kovo pabaigos, kai atsistatydino tuometinė departamento direktorė Živilė Mikėnaitė. Ji pasitraukė Teisingumo ministerijai ir teisėsaugai vykdant tyrimus dėl viešųjų pirkimų ir kitų pažeidimų Kauno tardymo izoliatoriuje – šiai įstaigai Ž.Mikėnaitė vadovavo 2011-2015 metais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS