Kiek sukaupė lėšų namo remontui gyventojai jau gali matyti ir telefone | Diena.lt

KIEK SUKAUPĖ LĖŠŲ NAMO REMONTUI GYVENTOJAI JAU GALI MATYTI IR TELEFONE

  • 14

Daugiabučių gyventojai, kurių namus prižiūri „Mano būsto“ grupės įmonės, pirmieji Lietuvoje savo išmaniuosiuose įrenginiuose gali matyti, kiek sąskaitoje turi sukaupę lėšų, kurias gali panaudoti namo remontui. Tokios galimybės neteikia jokie kiti pastatų administratoriai.

Nuo 2015 metų gegužės mėnesio įsigaliojo Vyriausybės patvirtinta tvarka, pagal kurią visų daugiabučių namų savininkai privalo kaupti lėšas namui atnaujinti pagal privalomuosius statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimus.

Nors tuoj bus 4 metai, kai galioja privalomoji lėšų kaupimo tvarka, nemažai daugiabučių gyventojų nežino arba nesidomi, kiek jų namas yra sukaupęs pinigų. Be to, kai kurie pastatų administratoriai nenoriai teikia apie tai informaciją arba ji yra atskleidžiama tik specialiai pasiteiravus.

„Mano būsto“ Daugiabučių namų administravimo departamento direktoriaus Mindaugas Genys sako, kad gyvenant technologijų proveržio amžiuje kiekvienas klientas turi turėti galimybę akimirksniu gauti informaciją apie tai, kiek jo namas sukaupė privalomųjų lėšų. Todėl nuo šiol „Mano Būsto“ klientai matyti pinigų likutį gali bet kada ir bet kur. Tereikia turėti išmanųjį telefoną arba kitą prie interneto ryšio prijungtą įrenginį.

„Nuolat ieškome būdų, kaip padidinti prižiūrimo turto vertę, todėl pirmieji Lietuvoje savo klientams pristatėme patogią galimybę sužinoti sukauptų lėšų likutį. Tai galima padaryti dviem būdais – prisijungti prie savitarnos svetainės arba atsisiųsti į telefoną išmaniąją programėlę „eBūstas“. Tikrai labai raginu mūsų klientus pasidomėti, kiek pinigų yra jų namo sąskaitoje. Informacija apie sukauptų lėšų likutį automatiškai atnaujinama kiekvieną mėnesį, tad labai paprasta ir patogu stebėti pinigų balansą ir pagal tai planuoti namo atnaujinimo darbus“, - teigė M.Genys.

Jo teigimu, patogiai rodyti klientams sukauptų lėšų likutį paskatino ir įmonėje taikoma socialinės atsakomybės politika. „Esame didelė, žinoma bendrovė, dirbanti pagal Pastatų priežiūros standartą, todėl laikomės griežtų skaidrumo ir sąžiningumo principų. Norime, kad visi mūsų klientai aiškiai matytų, kiek pinigų yra sukaupę namo remontui ir būtų aktyvūs spręsdami daugiabučio atnaujinimo klausimus“, - akcentavo M.Genys.

Šiuo metu lėšas namo atnaujinimui kaupia 5600 daugiabučių namų, kuriuos prižiūri „Mano būsto“ grupės įmonės. Priklausomai nuo namo ploto ir renkamos sumos dydžio, sukauptų lėšų likučiai svyruoja nuo kelių šimtų iki keliasdešimt tūkstančių eurų. Vasario pradžioje daugiausia – beveik 49 tūkst. eurų – buvo sukaupęs daugiabutis, esantis Klaipėdoje.

„Privalomai kaupiamas lėšas galima panaudoti daugiabučiui atnaujinti pagal privalomuosius statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimus, kitiems darbams, jei pritaria gyventojų dauguma, o taip pat – daugiabučio renovacijai. Toks privalomo lėšų kaupimo modelis seniai egzistuoja daugelyje Europos šalių ir tai yra vienareikšmiška nauda būstų savininkams“, - pabrėžė M.Genys.

„eBūstas“ – tai mobilioji aplikacija, skirta daugiabučių namų gyventojams. Ši programėlė leidžia patogiai spręsti su būsto priežiūra susijusius klausimus: greitai ir paprastai apmokėti sąskaitas, pranešti apie gedimus nusiunčiant jų aprašymus ir nuotraukas, realiu laiku per „live chat“ bendrauti su namo vadybininku, dalyvauti apklausose ir gauti specialius naudingus pasiūlymus, susijusius su daugiabučio namo priežiūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Kaupk nekaupes

Viską pasiįma Būsto Valda, niekaip negalima sukaupt , nes jie vis sugalvoja nebūtų dalykų, kurių net nedaro, bet tipo padarė, ir mokėk už tai.

Šančiokas

Kiek tu besukaupsi, viską Būsto Valda ,, įsisavins,,

Varnių g. 40

Namą administruoja...gražios moters paveikslas laiptinėje- būsto darbuotojos, kuri atsakinga už namo problemas... Bet , deja, namas senas ir apleistas, laiptinės gal 30 metų neremontuotos, namo išorė apgailėtina, o aplinka apverktina. Seni medžiai ir krūmai, suoliukų nuolaužos ir 55- rių metų senumo išlūžusi stoginė virš įėjimo. Po langais savaitgaliais renkasi bomžų turgeliai, o prie lauko durų vyksta bomžų išgertuvės. Šio namo vaikai ne tik neturi kiemo, bet ir į lauką išeiti bijo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS