Kitą savaitę pats vėsiausias – trečiadienis, savaitgalį galėsite iškylauti | Diena.lt

KITĄ SAVAITĘ PATS VĖSIAUSIAS – TREČIADIENIS, SAVAITGALĮ GALĖSITE IŠKYLAUTI

Artimiausią savaitę rimtesnių pokyčių nematyti, šiek tiek atvės antradienį, bet menka viltis gauti lietaus dings, LRT RADIJUI sako sinoptikė Vida Ralienė. Jos teigimu, pats vėsiausias turėtų būti trečiadienis,  o kitas savaitgalis – maloniai šiltas.

– Kaip sinoptikai apibūdintų šį pavasarį?

– Visai įprastu jo negalima pavadinti, bet tokių šiltų pavasarių yra buvę. Gegužės pabaiga labai šilta buvo ne taip jau ir seniai, 2007 m., tada paskutinį dešimtadienį daug kur kaito iki 28–32 ℃. Tačiau tų metų orai buvo audringi, buvo daug perkūnijų, smarkių liūčių, krušos ir ledėkų skersmuo siekė 2–2,5 cm.

O šis mėnuo ypatingas tuo, kad buvo labai daug šiltų dienų. Pietvakarių Lietuvoje 10–15 dienų aukščiausia temperatūra viršydavo 25 ℃. Netgi mūsų vasara nedažnai tokia būna. Be to, labai nedaug dienų temperatūra nepakildavo iki 20 ℃: pajūryje tokių dienų buvo apie 10, o Dzūkijoje – vos 2–5.

– Dabar neįprastai karšta, penktadienį bus pora laipsnių vėsiau ir paskui karštis vėl grįš?

– Kol kas reikia pratintis prie šiltų ir sausų orų. Penktadienį šils iki 26 ℃, kai kur ir dar mažiau, bet savaitgalį turėtų grįžti labai šilti, net karšti orai – temperatūra visoje Lietuvoje viršys 25 ℃, o kai kur ir – 30 ℃.

Lietaus tikimybė tik šiokia tokia, labai nedidelė. Bet yra vilties, kad jis užklys, dienomis kai kur susidarys lietaus debesys, gali pagriaudėti. Tačiau lietus bus tikrai nedidelis, nepakankamas, kad atgaivintų smarkiai išdžiūvusią žemę.

– Kada numatomi rimtesni pokyčiai?

– Artimiausią savaitę rimtesnių pokyčių nematyti. Šiek tiek atvės antradienį, pradėjus plūsti orui iš šiaurės, bet kartu ir vėl – sausyn, menka viltis gauti lietaus dings.

Antroji savaitės pusė vėl turėtų būti lemiama anticiklono, giedra, mažai debesų ir be lietaus. Naktys gaivios – 7–12 ℃.

Pats vėsiausias turėtų būti trečiadienis – ne visur temperatūra pakils netgi iki 20 ℃.

Paskui, savaitgalio link, kasdien bus vis keliais laipsniais šilčiau.  O kitas savaitgalis – ne karštas, bet maloniai šiltas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kai fainai

Ačiū gerieji žmonės, kad leisit paiškylauti, tai krušies krušies kaip kačiukas, ir galo nematyt. Nu fainai, leido :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS