Konservatorius siūlo naują šventinę dieną – Šilines | Diena.lt

KONSERVATORIUS SIŪLO NAUJĄ ŠVENTINĘ DIENĄ – ŠILINES

  • 9

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Rytas Kupčinskas siūlo įteisinti naują šventinę dieną - Šilines. Jos minimos rugsėjo 8 dieną.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Rytas Kupčinskas siūlo įteisinti naują šventinę dieną - Šilines. Jos minimos rugsėjo 8 dieną.

R.Kupčinskas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo tai numatančią Darbo kodekso pataisą.

Iniciatorius atkreipia dėmesį, kad rugsėjo 8-ąją minimos ne tik Šilinės - Švč. Mergelės Marijos gimimo diena, - bet ir Vytauto Didžiojo karūnavimo, Padėkos už Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės apgynimą diena.

"Įteisinus rugsėjo 8 dieną kaip šventinę, būtų iškiliau pagerbta Švnč. Marija Dievo Motina - Lietuvos globėja ir Vytautas Didysis - labiausiai nusipelnęs Lietuvai valdovas. Padėka už Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės apgynimą būtų šios šventinės dienos akcentas", - teigia R.Kupčinskas.

Šiuo metu Lietuvoje yra trylika švenčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

šiaip

čia jau viršūnė. mitinė, niekada negyvenusi moteris ir Vytautas Didysis. šizofrenija ir patriotiškumas. kas vyksta?

L.a

Vat tokie "apsvaigę" siūlymai ir parodo kas mus visus valdo, t.y. kurie-perka-priima įstatymus. Geriauisia apskritai būtų atskirti bažnyčią nuo valstybės, ir leisti žmonėm rinktis gyvenimo kelią. Man pikta kaip vaikai mokykloje mokinami (literatūrą) per katalikybės prizmę.

NA NA

būtų gerai ,kad konservatoriai duotu pailsėti lietuvos žmonėms nuo jų pačių ,,,,,,sėkmės ,patiems nuspręsti ,dėl atsipalaidavimo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS