Korupcija įtariamas „Raseinių vandenų“ vadovas mėnesiui nušalintas nuo pareigų | Diena.lt

KORUPCIJA ĮTARIAMAS „RASEINIŲ VANDENŲ“ VADOVAS MĖNESIUI NUŠALINTAS NUO PAREIGŲ

Galimu kyšininkavimu ir svetimo turto iššvaistymu įtariamas „Raseinių vandenų“ direktorius Stanislovas Bartkus nuo ketvirtadienio mėnesiui nušalintas nuo pareigų.

Apie tai penktadienį informavo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Direktorius yra nušalintas nuo pareigų vienam mėnesiui nuo balandžio 11 dienos. Jį nušalino Telšių apylinkės teismo Telšių rūmai“, – BNS sakė STT atstovė Renata Endružytė.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos bendrovėje „Raseinių vandenys“ atliekanti STT antradienį pranešė sulaikiusi penkis asmenis, tarp jų – bendrovės direktorių, buvusį parlamentarą ir Vilniuje dirbantį advokatą.

Dėl galimo kyšininkavimo ir svetimo turto iššvaistymo sulaikytas „Raseinių vandenų“ direktorius Stanislovas Bartkus, o įtariant padėjimu iššvaistyti turtą sulaikytas direktoriaus pavaduotojas strateginiam planavimui, buvęs parlamentaras Gintautas Mikolaitis.

Dėl galimo kyšininkavimo sulaikytas ir nuotėkų tvarkymo inžinierius Povilas Vežbavičius, taip pat dėl galimo papirkimo sulaikytas ir kyšį davęs privačios įmonės atstovas bei dėl galimo padėjimo iššvaistyti svetimą turtą sulaikytas Vilniuje praktikuojantis advokatas Tadas Elzbergas.

Sulaikytų ir įtariamų asmenų namuose ir darbo vietose atliktos kratos. Šiuo metu visi įtariamieji yra paleisti.

„Visi yra paleisti ir visiems skirtas pasižadėjimas neišvykti“, – teigė STT atstovė.

STT įtaria, kad bendrovės direktorius ir nuotėkų tvarkymo inžinierius iš vienos privačios įmonės atstovo priėmė kyšius už tai, kad minėtai įmonei būtų sudarytos palankios sąlygos laimėti „Raseinių vandenų“ viešąjį pirkimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

„Raseinių vandenų“ steigėja yra Raseinių rajono savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS