Krašto apsaugos ministerijoje – viešos konsultacijos pirkimų dokumentams aptarti | Diena.lt

KRAŠTO APSAUGOS MINISTERIJOJE – VIEŠOS KONSULTACIJOS PIRKIMŲ DOKUMENTAMS APTARTI

  • 1

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pirmadienį rengia antras viešąsias konsultacijas, per kurias bus pristatomi ir aptariami pirkimo dokumentai, susiję su planais statyti karinius miestelius Šiauliuose, Šilalės ir Vilniaus rajonuose.

Šiuos projektus žadama vykdyti pasitelkiant viešojo ir privataus sektorių partnerystę.

„(...) į konkursą siekiame pritraukti ne tik stipriausias Lietuvos bendroves, bet ir nekilnojamojo turto vystytojus ir investuotojus iš užsienio“, – pranešime cituojamas sako krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas. 

Į renginį atvyksiantiems verslininkams Krašto apsaugos ministerijos ekspertai pristatys investuotojų atrankos procedūrą, jos etapus, paaiškins, kokie numatyti minimalūs kvalifikaciniai reikalavimai. Taip pat supažindins su išankstinės atrankos kriterijais, pasiūlymų vertinimo kriterijais, pristatys pagrindinius techninius projektų įgyvendinimo niuansus.

Į konkursą siekiame pritraukti ne tik stipriausias Lietuvos bendroves, bet ir nekilnojamojo turto vystytojus ir investuotojus iš užsienio.

Vieną pirkimą visiems trims objektams Krašto apsaugos ministerija planuoja paskelbti jau šių metų vasarį, o sutartis su investuotoju arba investuotojais pasirašyti 2020 metų pabaigoje.

KAM reikalaus, kad projektų vystymas truktų ne ilgiau nei pustrečių metų, o už darbus ministerija atsiskaitytų per 12 su puse metų.

Vystytojai 10 hektarų sklype Šilalės rajone, 17 hektarų sklype Vilniaus rajone ir aštuonių hektarų sklype Šiauliuose turės pastatyti kareivines, valgyklas, štabus, automobilių stovėjimo aikšteles, sandėlius, garažus, degalines, sporto aikštes ir patalpas bei kitus statinius.

Kariniame miestelyje Šiauliuose įsikurs kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas, Šilalės rajono Pajūrio miestelyje bus sukurta infrastruktūra brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionui.

Vilniaus rajone, Rokantiškių kaime, turėtų įsikurti brigados „Geležinis Vilkas“ kunigaikščio Vaidoto pėstininkų batalionas. Šalia šios vietovės Krašto apsaugos ministerija valdo ir kitą sklypą, kur ilgainiui planuojama perkelti Vilniuje dislokuotus kariuomenės štabus.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenės padaliniai yra įsikūrę daugiausia buvusiose sovietų kariuomenės karinėse teritorijose ir pastatuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Kol bus pirkimams konkursai , tol tvarkos nebus,,negirdėjau nei vieno , kad vyktų be patepimų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS