Iš labdaros laivo Lietuva atrinko keturis pabėgėlius | Diena.lt

IŠ LABDAROS LAIVO LIETUVA ATRINKO KETURIS PABĖGĖLIUS

  • 26

Lietuva preliminariai atrinko keturis pabėgėlius, kurie gali būti perkelti į mūsų šalį, pranešė LRT radijas, remdamasis Migracijos departamentu.

Kitą savaitę Lietuvos atstovai planuoja vykti į Mesinos užsieniečių priėmimo centrą Sicilijoje, kur atliks šių migrantų saugumo patikrą.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas yra sakęs, kad Lietuva priims iki penkių pabėgėlių iš labdaros organizacijos „Sea Watch“ laivo.

Pasak E. Misiūno, į Lietuvą bus priimti migrantai, kuriems dar Italijoje bus suteikta tarptautinė apsauga, jie taip pat bus patikrinti dėl saugumo.

47-is laive prie Europos krantų įstrigusius migrantus iš Artimųjų Rytų be Italijos iš viso sutiko pasidalinti septynios šalys.

„Sea Watch“ gelbėtojai migrantus prie Libijos krantų aptiko sausio 19 dieną. Tarp jų buvo aštuoni nepilnamečiai.

Viduržemio jūroje išgelbėjami migrantai nuo praėjusios vasaros dažnai atsiduria nežinioje, nes su imigracija kovojanti Italijos vyriausybė atsisako juos įsileisti į savo uostus.

Su migrantų problema Europa grumiasi nuo 2015 metų migracijos krizės, kai jos krantus pasiekė daugiau nei 1 mln. atvykėlių, daugiausia bėgusių nuo konfliktų Artimuosiuose Rytuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Anonimas

...tokie veiksmai;;;tai tas pats kaip piktzoles I sodintume savo darze;;;noreciau matyti zmogu ,kuris parsiveza piktzole ir isodina tarp morkyciu ,salotu zirneliu ir kitu darzoviu? varge...vargeli galvos sukvailejusios..

kauniete

kam musu valdziai rodyti savo kvailuma?? Jau ir turtuole JAV uzdare savo sienas migrantams ,kad apsaugoti amerikieciu dirbanciuju ekonomini atsparuma iibegeliu nelegalu pigiai "darbystei" ,,JAV turtingiausia finansine valstybe uzdaro savo patvorius pigiai darbo jegai;;o Lietuva[besivelkanti EUsajungos "pasubinyje" atlapoja savo glebi ---"zachodi kto chocet" nesigedydama ,kad musu pilietis finansiniu nedatekliu pelkeje kapstosi ---lietuviui ta 700eu pasalpa menesiui!!!!!!!!!!

asanai

Šį kart užteks takso, nereiks autobuso nuomotis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS