Lazdijų ligoninė pralaimėjo dar vieną kovą dėl PSDF lėšų | Diena.lt

LAZDIJŲ LIGONINĖ PRALAIMĖJO DAR VIENĄ KOVĄ DĖL PSDF LĖŠŲ

Vilniaus apygardos administracinis teismas šią savaitę paskelbė, kad ligonių kasos neturi mokėti už pernai kelis mėnesius šioje ligoninėje dar teiktas akušerijos paslaugas.

Ligoninė prašė, kad teismas įpareigotų Vilniaus teritorinę ligonių kasą sumokėti pareiškėjai per 24 tūkst. eurų negautų pajamų už 2016 m. sausio–kovo mėnesiais priimtus gimdymus, tačiau teismas nusprendė, kad tam nėra teisinio pagrindo.

„Pareiškėjos viešosios įstaigos „Lazdijų ligoninė“ skundas atmestas kaip nepagrįstas“, – nurodė teismas.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per vieną mėnesį gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Lazdijų  ligoninės vyriausias gydytojas Vitas Šimkonis BNS sakė, kad sprendimas tikrai bus skundžiamas apeliacine tvarka.

„Tikrai taip, nes 2015 metų sutartis su ligonių kasa buvo pratęsta ketvirčiui, naują sutartį pasirašėme berods balandžio 11 dieną. 2015 metais mes teikėme akušerijos paslaugas ir sutartis buvo pratęsta iki naujos sutarties sudarymo, tai turėjo ligonių kasos ir mokėti. Mes traktuojame, kad jie privalėjo mokėti, o jie atsiuntė mums berods 2015 metų gruodžio 27 dieną perspėjimą, kad 2016 metais nemokės už akušerijos paslaugas, bet tam reikia pasiruošti“, – teigė V.Šimkonis.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa nusprendė nuo 2016 metų sausio Lazdijų ligoninei nebemokėti už akušerijos paslaugas, nes ši gydymo įstaiga neatitinka nustatytų kriterijų – priima mažiau kaip 300 gimdymų per metus, o artimiausia tokias paslaugas teikianti įstaiga yra ne toliau kaip už 50 kilometrų.

Tokiam sprendimui prieštaravusi Lazdijų savivaldybė pati kelis mėnesius išlaikė Akušerijos skyrių. Paskutiniai gimdymai čia priimti pernai birželį, o oficialiai skyrius uždarytas pernai rudenį.

Jo gaivinti nebeplanuojama, sakė V.Šimkonis.

„Mes jau tas patalpas išnuomojome firmai, kuri atliks lenkų piliečiams kataraktos operacijas“, – sakė medikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS