Lietuvis atsisakė dešimtūkstantinio atlyginimo dėl ambicijų gauti Nobelio premiją | Diena.lt

LIETUVIS ATSISAKĖ DEŠIMTŪKSTANTINIO ATLYGINIMO DĖL AMBICIJŲ GAUTI NOBELIO PREMIJĄ

  • 11

Kol vieni išvažiuoja, kiti džiaugiasi gyvenimu Lietuvoje. Vieno banko Lietuvoje vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas prisipažįsta turėjęs galimybę likti gyventi Šveicarijoje, kur jo atlyginimas turbūt būtų siekęs kelias dešimtis tūkstančių eurų, tačiau jis pasirinko ne pinigus.

„Mano ambicijos yra didelės. Ateityje noriu gauti Nobelio premiją už atradimus ekonomikos srityje“, – teigia Ž. Mauricas ir intriguoja ne tik savo užmojais.

Visą laiką reikia turėti tikslą, įsitikinęs Ž. Mauricas, kurio siekis karjeros pradžioje buvo padėti keisti visuomenės požiūrį į finansų, valstybės mokesčių politiką. Šiandieną jis – vienas įtakingiausių nuomonę formuojančių lyderių.

„Man patinka šis darbas, patinka rengti pristatymus. Mane mėgsta klientai, žiniasklaida, kolegos, ir taip pat jaučiu, kad visuomenei tai turi prasmę. Tai iš dalies kompensuoja finansinius aspektus“, – džiaugsmo neslepia ekonomistas.

Šį rudenį Ž. Mauricas apsigynė daktaro disertaciją ir sako, jog tai dar – ne pabaiga. Dabar jis kalba drąsiau – ir apie plačius užmojus mokslo srityje. Dar įdomiau: mokslų daktaro tikslas – ateityje gauti Nobelio premiją.

„Mano doktorantūros tema yra ne ekonomika, o finansai, investicijų valdymas. Mano tyrinėjamą sritį teko aptarti ir su Robertu Šileriu, Nobelio premijos laureatu, kai jis svečiavosi Lietuvoje. Pastebėjau, kad yra bendrų taškų, panašus mūsų rašymo konceptas: labiau gilinuosi ne į matematinius ar labai specifinius dalykus, o į koceptualius, bendresnius, bet tuo pačiu ir pritaikomas. Apsidžiaugęs net sakau, kad jau yra koks 0,01 procento tikimybė, kad gausiu Nobelio premiją. Aišku, tas postūmis yra mažas, bet aš tikrai tikiu ir turiu šiek tiek kontaktų su užsienio universitetų profesoriais, kurie yra susidomėję mano idėjomis. Dalį laisvalaikio skirsiu moksliniams tyrimams, ir, manau, turėtų pasisekti“, – svarsto ekonomistas.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

sf

Dalį laisvalaikio skirsiu moksliniams tyrimams, ir, manau, turėtų pasisekti“, – svarsto ekonomistas. Tai įsivaizduokit, kas būtų, jeigu moksliniams tyrimams skirtų ir darbo laiką?

Anonimas

Sekmės darbuose ir išradimuose .

Aris

Visam pasaulyje įvairūs mokslininkai atlieka eksperimentus su gyvūnais,o tik pas mus Lietuvoje visi eksperimentai atliekami su žmonėmis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS