Lietuvoje ir užsienyje giedota „Tautiška giesmė“ | Diena.lt

LIETUVOJE IR UŽSIENYJE GIEDOTA „TAUTIŠKA GIESMĖ“

Lietuvoje ir užsienyje penktadienio vakarą buvo giedama „Tautiška giesmė“.

„2018-aisiais mūsų laukia neeilinis vakarėlis ― trispalvei Lietuvai 100 metų! Visame pasaulyje ją pažymėsime kaip niekad garsiai giedodami „Tautišką giesmę“.Kiekvienas lietuvis yra vertas būti pakviestas į tokią šventę. Tad kviesk visus pažįstamus lietuvius, ypatingai ― gyvenančius už šalies ribų, ir žymėkitės Pasaulio lietuvių žemėlapyje“, - internete kvietė organizatoriai.

Pagal organizatorių žemėlapį, Lietuvos himnas buvo giedamas ne tik Rytų, Vakarų Europoje, bet ir Maroke, Indijoje, Saudo Arabijoje, daugybėje valstijų Jungtinėse Amerikos Valstijose. Iš viso žemėlapyje pasižymėjo 231 šalis/regionas, raginimas giedoti „Tautišką giesmę“ pasiekė 986 tūkst. lietuvių.

„Taip pagaliau sužinosim, kiek yra lietuvių pasaulyje, ir, nepriklausomai nuo savo koordinačių, visuomet būsime vieno paspaudimo atstumu vienas nuo kito. Susijungę skaitmeniniu būdu žengsim į tikrą pasaulio Lietuvą, kuri neturi sienų, kur nėra pusiau lietuvių ar išeivių, kur niekas neklausia, koks herbas ant tavo paso, ir kaip gerai tu moki lietuviškai. Kur Lietuva ― ne geografija, o bendruomenė, mintis, jausmas, žmogiškas ryšys“, – rašoma 4000000.lt

Iniciatyvos organizatoriai sako, kad bent trečdalis Lietuvos žmonių gyvena užsienyje, šis skaičius nėra iki galo tikslus, istoriškai paskaičiavus, per pastarąjį šimtmetį iš Lietuvos iškeliavo ir šaknis užsienyje įleido mažiausiai 1,5 milijono lietuvių.

„Niekas negali tiksliai pasakyti, kur ir kokiu mastu yra pasklidusi Lietuva. Kol kas. Iniciatyvos tikslas ― Lietuvos atkūrimo 100-mečio proga pakviesti 4 000 000 lietuvių visame pasaulyje bendrai „Tautiškai giesmei” ir žengti pirmą žingsnį į globalią skaitmeninę lietuvių bendruomenę“, – sako organizatoriai.

 

GALERIJA

  • Lietuvoje ir užsienyje giedota „Tautiška giesmė“
  • Lietuvoje ir užsienyje giedota „Tautiška giesmė“
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

>Vatoms

sergančioms debilizmu prisi ktoms beretėms turėtu būt uždrausta naudotis kompiuteriu:D).Ek gultie senuoli palatuon i tvarta

Vatoms

Na apsimyzeliai putkino gerbejai, ka dar pavarysite komentaruose? Konkretus dvasios ubagai, jus esate atejunai Lietuvos zemeleje, nepatinka, rytu ubagynas jusu laukia taip pat aistringai, kaip mes noretumeme, kad jus dingtumete is cia.

:D))

ale apsimyžus iš meilės savo pris...am Tvartui beretė čia net 3 komentarus iš eilės parašė:DDD))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS