Lietuvoje studijuojanti sakartvelietė: ryšiai tarp mūsų šalių visada buvo šilti | Diena.lt

LIETUVOJE STUDIJUOJANTI SAKARTVELIETĖ: RYŠIAI TARP MŪSŲ ŠALIŲ VISADA BUVO ŠILTI

  • 6

Vilniaus universitete studijuojanti sakartvelietė Lorena Shamatava Sakartvelo 100-mečio išvakarėse teigia besidžiaugianti, kad Lietuva ir Gruzija pradėjo vadinti viena kitą autentiškais pavadinimais. Pasak jos, ryšiai tarp Lietuvos ir Sakartvelo visada buvo išskirtiniai.

„Labai gera naujiena, kad mes Lietuvoje jau ne Gruzija, o Sakartvelas. Tai mūsų autentiškas pavadinimas. Sakartvelas jau buvo priimtas oficialus sprendimas ir mes galime vadinti Lietuvą autentišku pavadinimu. Labai džiaugiuosi dėl to. <...> Ryšiai tarp mūsų šalių visada buvo ypač šilti ir aš tai irgi jaučiu čia Lietuvoje“, – sako L. Shamatava.

Ji pasakoja, jog autentiškame Gruzijos pavadinime „sa“ reiškia jungimąsi tautų, kurių nuo seno daug gyveno šalyje: ne tik kartvelai, bet ir abchazai, osetinai, azerbaidžaniečiai, ir daug tautų...

Su lietuvių kalba ir kultūra L. Shamatava teigia susipažinusi Sakartvelo technikos universitete esančiame Lietuvių kalbos ir kultūros centre paraginta draugės.

„Tai buvo tik dėl kalbos. Man buvo labai įdomu susipažinti su nauja kultūra. [Taip pat] buvo galimybė atvažiuoti į Lietuvą ir aš prieš trejus metus atvažiavau“, – teigia Vilniuje studijuojanti sakartvelietė.

Išsamiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Kip dabar vadinama Sakartvelo valybine kalba ir kokiai kalbu grupei ji priklauso? Kol kas neteko niekur apie tokia nauja kalba girdeti.

Vardas

Jau prasideda nusišnekėjimas: turi būti KARTVELĖ. Nes jie visi - kartvelai.

Anonimas

Kokia dar skrepliete
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS