„Lietuvos energijos“ vadovas D. Misiūnas apklaustas STT | Diena.lt

„LIETUVOS ENERGIJOS“ VADOVAS D. MISIŪNAS APKLAUSTAS STT

Valstybės valdomos energetikos grupės „Lietuvos energija“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas ketvirtadienį buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Maždaug valandą STT buvęs D.Misiūnas, išėjęs iš pastato, nesustojo atsakyti į BNS žurnalisto klausimus. Jis BNS sakė buvęs apklaustas kaip liudytojas.

„Gavau kvietimą į apklausą paliudyti, bet daugiau detalių negaliu atskleisti“, - BNS vėliau telefonu sakė D.Misiūnas.

Paklaustas, ar dėjo papildomų pastangų, jog būtų vėl paskirtas „Lietuvos energijos“ vadovu, D. Misiūnas tikino to nedaręs. Paklaustas, ar dažnai bendrauja su Finansų ministerijos vyriausiąja patarėja Agne Bagočiute, D. Misiūnas teigė bendravęs su ja kaip stebėtojų tarybos nare, o neoficialioje aplinkoje nebendraudavo.

„Ji dirbo stebėtojų taryboje. (...) Aptarėme vakar, kada buvo priimtas sprendimas dėl stebėtojų tarybos sudarymo, tada mes kalbėjomės. Iš tikro, labai mums svarbus sprendimas, kadangi įmonės veikimo prasme mums svarbu, kad kuo greičiau būtų sudaryta stebėtojų taryba, tiek valdyba patvirtinta, kadangi įmonė šiuo metu veikia be valdybos. Dabar jau techniškai su stebėtojų taryba, bet be valdybos“, - BNS sakė D. Misiūnas.

Jis tikino su A.Bagočiute neaptarinėjęs stebėtojų tarybos formavimo.

„Yra Finansų ministerijos - akcininko - kompetencija paskirti stebėtojų tarybą, ir mūsų vienintelis rūpestis buvo laikas, kada tai bus paskirta ir sulaukti sprendimo. Daugiau mes tame procese nedalyvavome, kadangi tai yra Finansų ministerijos kompetencija“, - sakė D. Misiūnas.

Paklaustas, ar su A. Bagočiute jis aptarinėjo informaciją, kad Šarūnas Kliokys nepraėjo teisėsaugos „filtro“ ir dėl to nepateko į stebėtojų tarybą, D. Misiūnas tikino, kad apie nekalbėta.

„Šarūnas Kliokys taip pat dirbo mūsų stebėtojų taryboje - kol ji dirbo, mes visą laiką kalbėdavome, bendravome darbiniais klausimais, o dabar tai esamoji stebėtojų taryba, tai yra akcininko darbas ir sprendimas, tai mes susipažįstame su sprendimais ir dirbame toliau“, - sakė D. Misiūnas.

„Aš tikrai nesidomėjau tokiais dalykais, profesionaliai žiūrime į šituos procesus, tikrai laukėme to etapo pabaigos, bet detalės mums nėra svarbios. (...) Ne, nesidomėjome, nes tai nėra mūsų darbas, mes atsakingi už įmonės valdymą, o už stebėjimo organo skyrimą atsakinga Finansų ministerija“, - pridūrė jis.

Finansų ministro patarėja Raminta Stanaitytė-Česnulienė BNS teigė negalinti komentuoti, ar A. Bagočiutė buvo apklausta teisėsaugos bei ar ji yra įtariama nutekinusi informaciją.

„Jokios papildomos informacijos, kol vyksta tyrimas, negalime teikti“, - BNS sakė R. Stanaitytė-Česnulienė.

Ji taip pat sakė negalinti atskleisti, kurie asmenys tiriami, ministerijai pradėjus vidinį patikrinimą dėl nutekintos informacijos.

STT ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą. STT tyrimo išsamiau nekomentuoja.

BNS žiniomis, atrankos metu teisėsaugos „filtro“ nepraėjo buvęs „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos pirmininkas Šarūnas Kliokys. Pats Š.Kliokys BNS pripažino, kad dalyvavo atrankoje ir jos nepraėjo, tačiau teigė neturintis informacijos, kad būtų nepatekęs dėl teisėsaugos išvados.

Finansų ministras Vilius Šapoka BNS tikino, kad STT tyrimas nesusijęs su ministerijos vadovybe, tačiau plačiau tyrimo detalių neatskleidžia. Ministro atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė BNS patvirtino, kad trečiadienį ministerijoje lankėsi STT pareigūnai, kurie išsireikalavo dokumentų, susijusių su tyrimu.

Trečiadienį pranešta, kad į naują stebėtojų tarybą kol kas išrinkti tik 4 iš 5-ių narių - du nepriklausomi nariai ir du Finansų ministerijos atstovai. Ministerija BNS patvirtino, kad vienas kandidatas atkrito po teisėsaugos patikrinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS