Lietuvos ir Rusijos susitarimas dėl ekstremalių situacijų – aklavietėje | Diena.lt

LIETUVOS IR RUSIJOS SUSITARIMAS DĖL EKSTREMALIŲ SITUACIJŲ – AKLAVIETĖJE

  • 4

Daugiau kaip dešimtmetį trunkančios Lietuvos ir Rusijos derybos dėl bendradarbiavimo, likviduojant ekstremalias situacijas, atsidūrė aklavietėje.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovas Remigijus Baniulis BNS sakė, kad šiuo metu laukiama atsakymo iš Lietuvos užsienio reikalų ministerijos.

„Kol kas viskas neaiškumo būklėje. Mes kreipėmės į Užsienio reikalų ministeriją ir laukiame atsakymo, kokie tolesni mūsų veiksmai turėtų būti, bendraujant su MČS (Rusijos civilinės gynybos ir ekstremalių situacijų ministerija - BNS) struktūromis Rusijoje“, - BNS sakė R.Baniulis.

Jis pridūrė, kad UR ministerija, pasirašant tarpvalstybines sutartis, konsultuojamasi visuomet, kai atsiranda netikėtų pokyčių valstybių santykiuose.

Anot PAGD vadovo, gegužę planuotas jo vizitas į Rusiją galutiniam teksto suderinimui, o sutartį planuota pasirašyti rudenį.

Užsienio reikalų ministerija BNS informavo, kad Lietuvos ekspertų pastabos dėl sutarties projekto yra persiųstos Rusijos ambasadai Vilniuje.

„Kada bus užbaigtas sutarties derinimas ir ji bus teikiama pasirašyti, priklausys nuo daugelio aplinkybių, tokių, kaip šalių derybinės pozicijos, reikalingų vidaus procedūrų atlikimas ir kitų“, - rašoma BNS atsiųstame ministerijos komentare.

Anot URM, šiandieninė Ukrainos krizė daro ir darys poveikį visam Lietuvos ir Rusijos bei Europos Sąjungos (ES) ir Rusijos santykių kompleksui. Vis dėlto, anot ministerijos, konkrečių sprendimų dėl ekspertų kontaktų ribojimo su Rusija kol kas nėra priimta.

Pasak R.Baniulio, susitarimas palengvintų bendrų operacijų vykdymą.

„Mums būtų ji naudinga, nes turim kaimynus - Karaliaučiaus sritį. Sutartis būtų naudinga tokiais atvejais, kaip gaisras Kuršių nerijoje ar pavasariniai potvyniai Nemuno žemupyje, kai reikia koordinavimo su Rusijos puse“, - kalbėjo R.Baniulis.

PAGD Tarptautinių ryšių skyriaus vyresnioji specialistė Renata Liaudanskienė sausio pabaigoje BNS yra sakiusi, kad daug kartų derintą susitarimą tikimasi pasirašyti pavasarį. Susitarimas derinamas jau nuo 2001 metų, bet dėl vienų ar kitų priežasčių jis iki šiol nėra pasirašytas.

Rusija tokį susitarimą šiemet pavasarį planavo pasirašyti ir su Estija. Su Latvija tokia sutartis pasirašyta 2010 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam dedulei

pasiskaityk, kiek ruskiai Lietuvą apdergė ir nesustoja dergti, todėl gailestį ruskiams pasilaikyk sau, gali prireikti. Iš fizionomijų aišku, kokie tie ruskiai yra, kaip jie klykė ir išsidarinėjo Kryme iš džiaugsmo, kai tikrieji Krymo gyventojai laukia labai blogų žinių. Tikras beprotis esi, jei manai, kad rusijoje yra padorių žmonių. Jų yra tik saujelė ir tai yra daugiausiai inteligentai, o visi kiti -milijoninė liaudis, vis dar tikinti komunizmo rytojumi, kaip ir tu, ko gero.

baikit tas nesąmones

ar tokie esat vištagalviai, kad patys negalite nei gaisrų, nei potvynių sureguliuoti, būtinai ruskiai reikalingi? Jie taip pareguliuos, kad mes dešimtmečiais neatsitokėsim. Sienas su rusija stiprinti būtina, nepraleisti nei vieno bandito nei su cigaretėmis, nei su destrukcine medžiaga. Ko stovim visi išsižioję, kai jie kurpia melagingus filmus, melagingus straipsnius ir pan. Uždarykite aklinai sienas, sumažės ir gaisrų, ir kontrabandos. Žinoma, jei kokia seimūnui nuo rubežiaus kilusiam tokia kontrabanda reikalinga, tai ir tą seimūną reikia supokuoti. Sėdi visos tarnybos ir konkrečių darbų nedaro. Visi žino tuos taškus, iš kurių šmeižiama Lietuva, bet niekas net nemano tų Lietuvos priešų suimti ar ištremti iš Lietuvos.

NA NA

įdomi strategija ,į mokymus kviečiasi terorizmą propaguojančius kaimynus ,ar dar mažai rusu generolai jus pamokė ,kaip reikia gintis ir gaisrus gesinti ,,,,,,,sėkmės yra ir daugiau kaimynų ,su degančiom trobom .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS