Lietuvos kariai prisijungia prie NATO operacijos Afganistane | Diena.lt

LIETUVOS KARIAI PRISIJUNGIA PRIE NATO OPERACIJOS AFGANISTANE

  • 7

Antradienį prie NATO vadovaujamos tarptautinės operacijos Afganistane „Tvirta parama“ prisijungė Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) specialiųjų operacijų patarėjų grupė.

Kartu su sąjungininkais ši grupė vykdys mokymo, konsultavimo ir paramos vietinėms Afganistano saugumo pajėgoms užduotis, BNS informavo Krašto apsaugos ministerija.

„Dalyvaudami „Tvirtos paramos“ misijoje, Lietuvos SOP kariai ne tik prisideda prie bendrų NATO sąjungininkų ir šalių partnerių pastangų ir atsakomybės kovoti prieš globalų terorizmą, bet ir įgyja naujausių bei aktualiausių žinių ir įgūdžių, būtinų užtikrinti saugumą, atsparumą ir stabilumą Lietuvoje ir Baltijos regione veikiant išvien su NATO ir partnerių šalimis“– pranešime teigia Lietuvos SOP vadas plk. Modestas Petrauskas.

Pasak krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio, Lietuva sulaukia didelės sąjungininkų paramos, tad, būdama atsakinga tarptautinės bendruomenės bei NATO narė, pagal galimybes prisideda sprendžiant globalias problemas.

Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos Afganistane veikė nuo 2002 iki 2015 metų.

Šioje šalyje vietos pajėgos kelis dešimtmečius kovoja su Talibanu, pastaraisiais metais šios organizacijos įtaka vėl išaugo, NATO nusprendus nutraukti Afganistane vykdytą kovinę misiją.

Seimas yra leidęs į Afganistaną siųsti iki 50-ies Lietuvos karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Koks skirtumas afganui ruso ar amerikonto kareivio batas jo žemę trypia... bet va kad įdomu: "šios organizacijos įtaka vėl išaugo, NATO nusprendus nutraukti Afganistane vykdytą kovinę misiją" - tai dabar okupantais lietuviai tampa?

tam--,,,cia kas ten tokie,,,,,,

va va --tu nuopisa ir skirk kas atleke y Sirija jos bomborduot --nekviestas ir kas buvo ten pakviestas ir siuo metu Sirija isvadavo nuo okupantu ...kuriems ir lekia [prisijungia ] padet okupuot afganisttana ,nes is Sirijos ju chalujai jau bega y afganistana

Tada niekas neklause

Veze tarnaut.. Dabar savo noru, ale padedam, tironui siaubti karo nuniokota krasta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS