Lietuvos karinė brigada priskiriama Vokietijos kariuomenės divizijai | Diena.lt

LIETUVOS KARINĖ BRIGADA PRISKIRIAMA VOKIETIJOS KARIUOMENĖS DIVIZIJAI

  • 2

Lietuvos mechanizuotąją pėstininkų brigadą „Geležinis Vilkas“ ketinama priskirti Vokietijos kariuomenės divizijai, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Atitinkamą protokolą Briuselyje pasirašė Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lejen).

„Pasirinktas lankstus afiliacijos (priskyrimo) modelis, leisiantis brigadai „Geležinis Vilkas“ dalyvauti abiejų Vokietijos divizijų pratybose ir mokymuose, tačiau prioritetas bus teikiamas divizijai, generuojančiai NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės pajėgumus“, – rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Anot ministerijos, šis susitarimas leis užtikrinti brigados „Geležinis Vilkas“ pasirengimą veikti aukštesniojo vieneto sudėtyje ir geresnę brigados sąveiką su Vokietijos vadovaujamu NATO priešakiniu batalionu Lietuvoje.

Brigada „Geležinis Vilkas“ jau šiais metais planuoja dalyvauti pratybose ir mokymuose su Vokietijos kariuomenės divizija, generuojančia NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės pajėgumus. Lietuva taip pat skirs karininkus į Vokietijos divizijos štabą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Nuo vienu okupantu atsiduoti kitiems okupantams tiek ruskiai tiek fricai amžini Lietuvos kenkėjai mes priklausome nato o nato nera vokietija tai kodel musu kariuomenę priskiria nieksams vokiečiams.

o

po to gaus pabegelio statusa o veliau ir pilietybe ju vistie salis artinasi prie poligono dtatuso nes pensininkai ismirs liks tik nato nes kitokio darbo jau nerasi rezultatas aiskus ir tai u. spec. t. darbas.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS