Lietuvos kariuomenė ginkluojasi modernizuotomis haubicomis | Diena.lt

LIETUVOS KARIUOMENĖ GINKLUOJASI MODERNIZUOTOMIS HAUBICOMIS

Lietuvos kariuomenės Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalioną Rukloje pasiekė pirmosios dvi iš Vokietijos kariuomenės įsigytos modernizuotos sunkiosios savaeigės artilerijos sistemos haubicos „PzH2000“.

Lietuvai iš viso bus perduota 18 modernizuotų, kovos užduotims vykdyti skirtų haubicų, pagal su Vokietijos kariuomene 2015 m. sudarytą sutartį.

„Tai pati geriausia Kalėdinė dovana artilerijos batalionui. Šios dovanos dar labiau motyvuos bataliono karius (...). Tuo pačiu su dovanomis atkeliavo ir tam tikri įsipareigojimai. Kariai privalo ne vien siekti numatytų tikslų, rodyti geriausius rezultatus, bet ir prižiūrėti bei rūpintis nauja ginkluote“, - pažymėjo Generolo R. Giedraičio artilerijos bataliono vadas pulkininkas leitenantas Marijus Jonelis, pasitikęs į batalioną atgabentas mašinas.

Pasak M. Jonelio, sunkiosios savaeigės artilerijos sistemoms „PzH2000“ modernizacijos metu atnaujinta visa haubicų valdymo, mūšio valdymo ir šaudymo programinė įranga.

Jau netrukus su šiomis haubicomis Lietuvos kariai pradės vykdyti karinį rengimą, o pirmuosius šūvius planuojama paleisti kitąmet pavasarį pratybose „Ugninis griausmas“.

Iki šiol bataliono galingiausia ginkluote buvusios 105 mm. haubicos galėjo naikinti taikinius maždaug 11 km atstumu. Su modernizuotomis haubicomis „PzH2000“ bataliono efektyvios ugnies nuotolis sieks 40 km.

Vokietijos atstovai jau apmokė mūsų šalies karius, kurie prižiūrės techniką, taip pat ją naudosiančius karius - haubicų įgulas ir operacijas planuojančius karininkus.

Planuojama, kad visos modernizuotos haubicos Lietuvos kariuomenei bus perduotos iki kitų metų pabaigos.

GALERIJA

  • Lietuvos kariuomenė ginkluojasi modernizuotomis haubicomis
  • Lietuvos kariuomenė ginkluojasi modernizuotomis haubicomis
Vaigos Zalatoriūtės / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (41)

LG

Labai geras ginklas, bet jų mažoka. Tikiu, kad po keleto meto pirksime dar tobulesnius švediškus Archerius. Kokia 24 vnt. O čia tie kurie verkia, dejuoja, unkščia, kad Lietuva stiprina savo gynybą, eikit nax#i kremlinai idiotai.

ragatkininlas

cia ne ginklas,o savaeige 'haubica' baidyt streikuojancius, ji yra beginkle pries valdomas skraidancias tehnologijas,bet ,tik kvailiui ipirsi tokia 'karine' tehnika ,kuri senai yra pasenus ,bet reik kam nors ipirst,nes peteliske ,ar vista visiskai be smegenu,beda.

zelemunčikas

Kęstai ęsi bukas aglomeratas.Į rusus vokiška haubica šaudo taikliai ir be otkato.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS