Lietuvos mokyklose – renovacijos banga | Diena.lt

LIETUVOS MOKYKLOSE – RENOVACIJOS BANGA

  • 0

Netrukus per Lietuvos mokyklas nuvilnys valgyklų remontų banga. Viešoji įstaiga „Kretingos maistas“ planuoja remontuoti 200 mokyklų virtuvių ir valgyklų – atnaujinta bus daugiau nei 90 proc. ugdymo įstaigų, su kuriomis turi sutartis ir gamina maistą vaikams.

Remontas apims ne tik vidaus darbus – patalpų tvarkymą – bet ir investicijas į maisto ruošimo įrangą bei priemones. Nusidėvėjusi ar morališkai pasenusi smulkioji virtuvės įranga bus keičiama aukštus maisto gamybos standartus atitinkančia nauja technika. Vidaus remonto darbams planuojama skirti apie 200 tūkst. EUR. Numatyta ir kapitalinių remontų – jiems planuojama skirti apie 120 tūkst. EUR.

Atsinaujins ir kai kurios mokyklų valgyklos. „Kretingos maistas“ parengtuose remonto planuose – baldų ir patalpų atnaujinimas.

„Mokyklų virtuves ir valgyklas remontuojame kasmet. Jeigu laikytumėmės tik higienos normų, be dalies remontų galėtume išsiversti, tačiau toks mūsų principas: pažadėti mažiau – padaryti daugiau“, - sako „Kretingos maistas“ direktorė Alisa Norkuvienė.

Nors Lietuvoje mokyklų būklė kasmet gerėja, investicijų į infrastruktūrą reikia nuolat: Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis 36 proc. Lietuvos mokyklų reikalingas kapitalinis remontas bent vienai pastato daliai. 2015-2017 m. ugdymosi aplinkai mokyklose turtinti numatyti 86,3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS