LNK vadovė: iš LRKT neprašėme ir negavome jokios išskirtinės informacijos | Diena.lt

LNK VADOVĖ: IŠ LRKT NEPRAŠĖME IR NEGAVOME JOKIOS IŠSKIRTINĖS INFORMACIJOS

LNK televizijos vadovė Zita Sarakienė sako, kad iš Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) neprašė ir negavo jokios išskirtinės ir neleistinos informacijos.

Taip ji penktadienį komentavo Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte Seimo komitetui pateiktą informaciją, kad LRTK vadovas Edmundas Vaitekūnas verslo koncerno „MG Baltic“ atstovams teikdavo neskelbtiną informaciją apie konkurentų teikiamus prašymus komisijai.

Z. Sarakienė sakė, kad su LRTK pirmininku Edmundu Vaitekūnu bendravo kaip tuometė Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos (LRTA) prezidentė, atstovaudama asociacijos narių interesams.

„LNK televizija iš LRTK neprašė ir negavo jokios išskirtinės ar neleistinos informacijos“, – raštu pateiktuose atsakymuose teigė Z. Sarakienė.

LNK televizija iš LRTK neprašė ir negavo jokios išskirtinės ar neleistinos informacijos.

„Kaip ir visiems rinkos dalyviams, mums buvo teikiama informacija apie bendras televizijos ir radijo reklamos pajamas. Keliskart į LRTK teko kreiptis, kad ši informacija asociacijos nariams būtų pateikta greičiau“, – sakė ji.

VSD nurodo, kad E. Vaitekūnas įdarbino administracijoje Z. Sarakienei artimus asmenis. Komentuodama šiuos teiginius, televizijos vadovė nurodė, kad „LRTK vadovas yra teiravęsis, ar nežinome žmonių, kurie mokėtų rusų kalbą ir juos domintų darbas LRTK, kurie galėtų dirbti vertinant rusiškų kanalų turinį, bet rekomenduoti žmonės nebuvo patvirtinti, nes neatitiko LRTK reikalingos kvalifikacijos“.

VSD rašte taip pat teigiama, kad Z. Sarakienė nuolat vykdė E. Vaitekūno prašymus: parodyti pastarojo dukrą per televiziją, reklamuoti E. Vaitekūno draugų koncertus.

LNK vadovė sako, kad televizija nereklamavo su LRTK vadovu susijusių renginių ar asmenų.

„Santykiai su LRTK vadovu buvo dalykiški, maža to, LNK kelis kartus skundė nepalankius LRTK sprendimus ir bylas laimėjo teisme“, – teigė Z. Sarakienė.

VSD rašte taip pat pateikta informacija, kad tuometinis „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis 2010 metais buvo pateikęs nurodymą LNK nerodyti reportažo apie tuometinio Mokesčių inspekcijos vadovo Modesto Kaseliausko motiną.

„R. Kurlianskis, bendraudamas su LNK generaline direktore Z. Sarakiene, liepė įspėti LNK Žinių tarnybos vadovą Rolandą Agintą neteikti neigiamo pobūdžio informacijos apie M. Kaseliausko motiną (...). Tos pačios dienos pavakarę Z. Sarakienė informavo R. Kurlianskį, jog reportažo nebus“, – nurodoma rašte.

Z. Sarakienė sakė, kad tokio atvejo nepamena, bet pridūrė, kad „kaip televizijos direktorei kiekvieną dieną tenka priimti daug sprendimų dėl asmenų skundų ir prašymų  nerodyti tam tikros informacijos, kuri galimai pažeidžia jų privatumą  ar kitas teises“.

LNK televizijos vadovė Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Vytauto Bako svarstymus apie licencijos naikinimą sakė vertinanti „kaip neatsakingus, teisinio pagrindo tam neturinčius teiginius ir kaip politinį spaudimą visai šalies žiniasklaidai“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pasiteisinimai panašūs

kaip prisvilusios keptuvės mazgojimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS